Demokrate Kolašin: Jovanović, koalicioni partner DPS, u sred pandemije koronavirusa otvorio restoran

"Da paradoks bude veći, Jovanović je i član opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, ali, očito, i za spas sopstvenog biznisa i novčanika, pa makar se radilo i o riziku po građane Kolašina", navodi se u saopštenju kolašinskih Demokrata
12669 pregleda 13 komentar(a)
Demokratska Crna Gora Kolašin, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora Kolašin, Foto: Demokratska Crna Gora

Menadžer Opštine Kolašin Veljo Jovanović, jedan od koalicionih partnera Demokratske partije socijalista (DPS) ispred Grupe građana, u sred pandemije koronavirusa odlučio je da otvori svoj restoran na Crkvinama, vjerovatno misleći da zakoni i mjere ne važe za one koji su koalicioni partneri DPS, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Kolašin.

"Vanredno stanje koje je zadesilo Crnu Goru, osim što je pogodilo sve građane, pogodilo je cjelokupnu privredu i, po svemu sudeći, ostaviće brojne posljedice po našu ekonomiju. Državna vlast konstantno poziva na poštovanje mjera koje su izrekli, međutim te mjere očito ne važe za lokalne funkcionere u opštinama u kojima je DPS na vlasti. Da paradoks bude veći, Jovanović je i član opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, ali, očito, i za spas sopstvenog biznisa i novčanika, pa makar se radilo i o riziku po građane Kolašina", navodi se u saopštenju kolašinskih Demokrata.

Oni pozivaju Jovanovića da podnese neopozivu ostavku na mjesto menadžera opštine Kolašin.

"Pošto sumnjamo da će to učiniti, pozivamo Milosava Bulatovića (predsjednik opštine Kolašin) da pod hitno razriješi Jovanovića funkcije koju obavlja kao i da ga isključi iz opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, jer je svojim činjenjem direktno ugrozio zdravlje i bezbjednost građana. Bulatović bi time pokazao osjećaj odgovornosti da oni koji ne poštuju Vladine mjere, moraju snositi posledice i ne mogu više biti dio tima koji predvodi", piše u saopštenju Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Kolašin.

Oni navode i da obavještavaju i pozivaju crnogorskog premijera Duška Markovića da reaguje, jer je izjavio da se mjere moraju striktno poštovati i da će lično propratiti koliko se poštuju, a da pri tome niko neće proći nekažnjeno.

"Politička odgovornost ili smjena gospodina Jovanovića u ovom trenutku je logičan sled događaja", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Kolašin.

Bonus video: