Dervišević zadržao obje funkcije jer nije imao zamjenu

U ASK tvrde da je Dervišević bio odbornik i v.d. direktora Centra za kulturu u Gusinju
239 pregleda 3 komentar(a)
Irfan Dervišević, Foto: Twitter
Irfan Dervišević, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.07.2018. 06:31h

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Gusinju Irfan Dervišević je prekršio zakon, jer je istovremeno bio na funkcijama odbornika i vršioca dužnosti direktora JU Centra za kulturu u Gusinju. To se navodi u odluci Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), u kojoj se ističe da je Dervišević svjesno prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

U odluci ASK-a se ističe da je Dervišević u pisanoj izjavi naveo da se nije prisustvovao sjednicama lokalnog parlamenta nakon što je imenovan za v.d. direktora. On je, kako se navodi, kazao da time nije podredio javni inters privatnom.

“Naveo je da su mu isplaćene odborničke nadoknade zaključno sa martom ove godine, a da je dvije nadoknade donirao u humanitarne svrhe i to jednu za izgradnju stambenog objekta sugrađaninu u teškom materijalnom stanju, a drugu za liječenje jednog mladog momka. On je kazao da nije imao pretenzije da bude istovremeno na dvije javne funkcije iz materijalne koristi, ali da je smatrao da nije u konfliktu s obzriom na to da je funkcija v.d. direktora privremena”, navodi se u odluci ASK-a.

Dervišević je, kako se ističe, pojasnio Agenciji da u malim sredinama “imaju problema sa kadrovima koji bi mogli kvalitetno obavljati funkciju odbornika”.

Bonus video: