DF angažuje anketare zbog Kosova: Prikupili "blizu 30.000 potpisa"

Ukoliko prikupe dovoljan broj potpisa, predstavnici srpskih partija treba da obezbijede podršku 25 poslanika crnogorskog parlamenta koji će tu raspravu inicirati u Skupštini Crne Gore
0 komentar(a)
Demokratski front, DF, Foto: Boris Pejović
Demokratski front, DF, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2018. 18:01h

Demokratski front (DF) i Srpski nacionalni savjet (SNS) će od oktobra angažovati anketare za prikupljanje potpisa za poništenje odluke o priznanju Kosova.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz Demokratskog fronta anketari će biti angažovani u skoro svim crnogoskim opštinama. Peticija kojom se traži poništenje odluke o priznanju Kosova biće prezentovana na proslavi stogodišnjice ujedinjenja Crne Gore i Srbije u Kraljevinu Jugoslaviju, početkom decembra.

“Do sada je prikupljeno blizu 30 hiljada potpisa, a cilj nam je da do 1. decembra prikupimo oko 60 hiljada potpisa, odnosno 10 odsto ukupnog biračkog tijela. Angažovaćemo aktiviste na terenu kako bismo za dva mjeseca ispunili jedan od Ustavom definisanih uslova za održavanje referenduma o povlačenju odluke Vlade”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Ukoliko prikupe dovoljan broj potpisa, predstavnici srpskih partija treba da obezbijede podršku 25 poslanika crnogorskog parlamenta koji će tu raspravu inicirati u Skupštini Crne Gore. Da bi se donijela odluka o raspisivanju referenduma za nju treba da glasa apsolutna većina u crnogorskom parlamentu, kao i da inicijatori imaju podršku predsjednika države.

Bonus video: