DF: Dakić moralno srozao sebe i čast oficira

Kako saopštavaju, "Dakić umjesto da ohrabruje i podstiče vojnike da poštuju tradiciju Crne Gore, da budu u litijama i sa svojim narodom, kukavički pokušava da im to pravo oduzme, čime je moralno srozao sebe, čast oficira i funkciju koju obavlja"
2863 pregleda 7 komentar(a)
DF (Ilustracija), Foto: DF
DF (Ilustracija), Foto: DF

Da je crnogorski režim odlučio da u potpunosti ponizi Crnu Goru dokazuje i ponašanje Dragutina Dakića, koji se predstavlja kao načelnik Generalštaba VCG, i koji se svojski potrudio da oblati najsvjetlije tradicije crnogorskog vojnika i oružja, i krene putem izdaje koji je njemu i sličnima zacrtao predsjednik DPS-a, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a reaguju na izjavu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića koji je kazao da u Vojsci Crne Gore nema mjesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona, jer se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom.

"Umjesto da mu uzori, kako i priliči crnogorskom vojniku, budu njegovi preci, junaci i vojskovođe iz brojnih bitaka koje je vodio naš narod, on je na pretke pljunuo, a za idola očigledno pronašao izdajnika Predraga Boškovića, i bavi se jeftinim politikanstvom", navodi se u saopštenju DF-a.

Kako saopštavaju, "Dakić umjesto da ohrabruje i podstiče vojnike da poštuju tradiciju Crne Gore, da budu u litijama i sa svojim narodom, kukavički pokušava da im to pravo oduzme, čime je moralno srozao sebe, čast oficira i funkciju koju obavlja".

"Što se tiče pominjanja tuđe zastave i druge zemlje, valja napomenuti da je Dakić najveći dio karijere proveo pod trobojkom. Bila mu je na kapi, na rukavu. A kada govori o ,,drugoj'' zemlji, nije naodmet podsjetiti ga da je u toj sada njemu mrskoj državi Srbiji, koja ima istu zastavu kao nekadašnja Crna Gora, Dakić besplatno završio Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju, da je stekao sva znanja, što bi se reklo, tamo su ga obukli, najeli i napili", navodi se u saopštenju DF-a.

"Jedino u ovakvoj vojsci Crne Gore, čiji se prvi ljudi odriču tradicije, takva osoba može da bude načelnik generalštaba", saopštavaju iz DF-a.

Bonus video: