DF: Vrh režima potvrdio da ima iste ekstremističke stavove kao ambasadori i Nikčević

"Nakon što su premijer i ministar vanjskih poslova ,,obavili razgovor'' sa ambasadorima koji podržavaju progon Srba, linč i spaljivanje vjernika i hramova Srpske pravoslavne crkve (SPC,) potvrdio se stav DF – da u režimu nema razlike u razmišljanjima, da su antisrpstvo, anticrnogorstvo i antipravoslavlje prosto – simboli ove vlasti", saopšteno je iz DF-a
1070 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

Vrh režima potvrdio je da ima iste ekstremističke stavove kao ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović i bivša savjetnica kojoj su platili kaznu, te će Demokratski front insistirati da se održi kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova (MVP) Srđana Darmanovića, poručeno je iz tog političkog saveza.

Ambasadori su platili kaznu od 600 eura koju je prekršajni sud izrekao bivšoj službenici MVP Mirni Nikčević zbog govora mržnje i tim povodom izdali saopštenje za javnost bez konsultacija sa ministrom, nakon čega su pozvani na razgovor kod premijera Duška Markovića i ministra Srđana Darmanovića.

Nakon sastanka je saopšteno da su se ambasadori saglasili sa stavovima Markovića i Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

"Nakon što su premijer i ministar vanjskih poslova ,,obavili razgovor'' sa ambasadorima koji podržavaju progon Srba, linč i spaljivanje vjernika i hramova Srpske pravoslavne crkve (SPC,) potvrdio se stav DF – da u režimu nema razlike u razmišljanjima, da su antisrpstvo, anticrnogorstvo i antipravoslavlje prosto – simboli ove vlasti", saopšteno je iz DF-a.

Iz tog politčkog saveza je saopšteno "da se u režimu samo razlikuju u nijansama u vezi toga kako se obračunati sa onima kojima su nacrtali metu":

"Jedni su za brutalne metode obračuna, koje propagira savjetnica, a parama i saopštenjem podržavaju trojica ambasadora, a vrh vlasti je za malo sofisticiranije oblike progona, torture i diskriminacije".

U DF-u ocjenjuju da rečenica koja je objavljena nakon sastanka da "reakcija ambasadora nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti jasno znači slaganje sa ekstremizmom i preporuku da kada se sledeći put budu obrušavali na srpski narod, vjernike, SPC, to urade na malo drugačiji način, blaže i sa više diplomatskog takta".

"I to je glavna poruka, a ambasadori nijesu izrazili žaljenje zbog toga što su podržali linč i spaljivanje, nego zbog kršenja ,,profesionalnih pravila’’, a iz svega što smo vidjeli jasno je o kakvim se profesionalcima radi, a javnost je makar mogla da se uvjeri u domete takozvane crnogorske diplomatije...", saopšteno je iz DF-a.

Iz tog saveza je saopšteno da ambasadori i savjetnica " makar imali hrabrosti da saopšte ono što je zvanična politika DPS-a i satelita".

Bonus video: