DPS Berane: Koalicija DF-SNP pokušava da opravda novi poraz

DPS poziva nadležne institucije da bez odlaganja otklone sve eventualne nedostatke
93 pregleda 7 komentar(a)
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.03.2014. 18:08h

Demokratska partija socijalnista (DPS) smatra da koalicija DF i SNP u Beranama koristi posljednje momente pred izbornu tišinu da ukaže na navodne nepravilnosti u biračkom spisku kako bi opravdala novi poraz na izborima koji ih sigurno očekuje devetog marta.

"To čine tokom cijele kampanje jer znaju da će se njihova imaginarna 24 odbornička mandata u nedjelju svesti na jedva 14. Kao što su o svemu govorili neistine, tako i sada dižu galamu i pretjeruju oko preciznosti biračkog spiska u Beranama. Čak i da je tačan podatak da se sedam građana iz Petnjice preselilo u Berane, u odnosu na oko 23600 birača koji imaju pravo glasa u našoj opštini, to nikako ne može uticati na regularnost izbora. Da "zdravi" išta znaju o demokratskim izborima, znali bi i da su tolerancije greške u biračkim spiskovima 3 odsto po evropskim standardima, što u našem slučaju iznosi oko 700 birača. Ako nemaju pojma o demokratskim izborima, valjda znaju da je sedam manje od 700", navodise u saopštenju DPS-a.

DPS poziva nadležne institucije da bez odlaganja otklone sve eventualne nedostatke i omoguće glasanje samo onim građanima Berana koji imaju biračko pravo.

"U kampanji smo bili svjedoci brojnih neutemeljenih optužbi i uvreda na naš račun. Istovremeno ni nezdravi koalicioni partneri se međusobno nijesu štedjeli, već su se nazivali alapačama, kukavicama, stetočinama i šićarima. Zatim su naše prostorije obijene i opljačkane, da bi se na kraju snimali partijski drugovi sa namjerom da nas diskredituju, ali će razgovore nastaviti da vode pred tužiocem, vjerujemo i pred sudijom. Pa ipak, uvjereni smo da će izborni dan proteći u demokratskoj atmosferi , a sigurni smo da ćemo pobijediti i da ćemo ubrzano raditi na povećanju kvaliteta života svih građana Berana", zaključuje se.

Bonus video: