DPS: Da je na transparentima pisalo "DA, NATO", oni bi i tada bili uklonjeni iz dvorane Topolica

"Pošto ste toliko protiv NATO i Evrope, zakleti otporaši, vjerovatno ne znate, a trebalo bi da znate, da ni u Evropi ni u ostalim civilizovanim zemljama nije dozvoljeno isticanje političkih poruka na sportskim manifestacijama", poručili su DF-u iz barskog DPS-a
109 pregleda 47 komentar(a)
Mornar - Budućnost navijači, Foto: Facebook
Mornar - Budućnost navijači, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.05.2017. 19:39h

Barski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) reagovao je večeras na navode Demokratskog fronta (DF) povodom sinoćnjeg izbacivanja navijača KK Mornar sa košarkaške utakmice zbog razvijenih anti NATO transparenata.

Opštinski odbor Nove srpske demokratije Bara (NOVA) koja je članica DF oštro je ranije danas osudio sinoćnje izbacivanje navijača KK Mornar sa košarkaške utakmice finala plej-ofa Mornar – Budućnost zbog istaknutih anti NATO transparenata.

Pripadnici barske policije izbacili su sinoć iz sale "Topolice" najvatenije navijače KK Mornar zbog isticanja parola na kojima je pisalo "Ne u NATO" i "Ne u EU".

Iz DPS Bar su optužili DF da je iznio neistinu da su navijači bili izbačeni iz sale, uz navode da im je neshvatljivo što je povod za DF-ovu "patriotsku sagu sa istorijskim elementima" jedan sportski događaj "i spriječeno nesportsko ponašanje grupice navijača".

Iz te partije su dodali da nisu ni očekivali da se DF "divi sportskim uspjesima Mornara", te da je DF "u svom stilu" jedan "mali i nesportski incident" iskoristio da još jednom u javnost "iznese svoju anti NATO histeriju".

"A ta anti NATO histerija, svjedoci smo tome, i 28. aprila na Cetinju je ostala bez ikakvog odjeka među građanima Crne Gore. Dokle li će trajati borba DF sa vjetrenjačama? Pošto ste toliko protiv NATO i Evrope, zakleti otporaši, vjerovatno ne znate, a trebalo bi da znate, da ni u Evropi ni u ostalim civilizovanim zemljama nije dozvoljeno isticanje političkih poruka na sportskim manifestacijama. To važi i u Crnoj Gori. Da je na transparentima pisalo "DA, NATO", oni bi i tada bili uklonjeni iz dvorane Topolica, jer politici, bila ona za ili protiv nečeg, nije mjesto na sportskom terenu i tu nema ničeg kukavičkog i sramnog. Sramna je neistina koju DF iznosi da je policija navijače koji su nosili sporne transparente izbacila nakon što su im transparenti oduzeti, oni su svojevoljno napustili tribine, pošto očigledno zbog košarke nisu došli. Svjedoci tome su svi ostali navijači i publika u sali, koji su došli da podrže svoj klub i uživaju u košarci", piše u saopštenju DPS Bar.

Iz DPS Bar su rekli i da je ovo 21. vijek je i 2017. godina, a DF svoje saopštenje za javnost počinje pričama o Austrougarima, Njemcima, Osmanlijama, okupatorima i izdajnicima.

"Naravno, u svom siledžijskom i anticivilizacijskom maniru, prijete kako će oni koje oni smatraju izdajnicima, loše proći. Pominju izdaju i polltronstvo prema stranim silama oni koji su u oktobru 2016. planirali upotrebu oružja i puč pod pokroviteljstvom i uz podršku silnih, na sreću Crne Gore neuspješno", piše u saopštenju DPS Bar.

Iz te partije navode i da Mornar ima svoje vjerne navijače koji na utakmice ne dolaze iz nacionalističkih, već iz sportskih motiva.

"Mnogobrojni su oni koji jedva čekaju da gledaju Mornar rame uz rame sa najjačim evropskim klubovima i u Baru i u vama tako omrznutoj Evropi, kao što je bilo u martu kada je Bar na ponos svih nas bio domaćin internacionalnog turnira kadeta i ugostio košarkaše Real Madrida, Fenerbahčea, Albe... Takvi događaji su ostvarenja ideala politike kojom se bavi moderna i evropska vlast u Crnoj Gori i u Baru", poručili su DF-u iz barskog DPS.

Bonus video: