DPS i SDP glasali: Vuka Golubović opet gradonačelnik Berana

Glasanju je prethodila kraća rasprava u kojoj je opozicija tvrdila da Golubović nije zaslužio drugi mandat
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 12:53h

Glasovima 19 odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), aktuelni gradonačalnik Berana Vuka Golubović ponovo je izabran na to mjesto u narednom trogodišnjem mandatu.

Golubović je izabran javnom aklamacijom, jer nije usvojen predlog opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) da se glasa tajno. Dvanaest opozicionih odbornika je glasalo protiv, dok su tri, od kojih dvojica iz Narodne stranke, bila uzdržana.

Predsjednik odborničkog kluba SNP Dragomir Đukić objasnio je da opozicija nije istakla svoga kandidata, "jer nije stvoren demokratski ambijent u kojem bi bilo koji drugi kandidat imao šansu".

Glasanju je prethodila kraća rasprava u kojoj je opozicija tvrdila da Golubović nije zaslužio drugi mandat, budući da nijesu ispunjena obećanja sa početka njegovog prvog mandata.

Glasanju je prethodila kraća rasprava u kojoj je opozicija tvrdila da Golubović nije zaslužio drugi mandat

Golubović je nakon ponovnog izbora za gradonačelnika rekao da je to "veliko priznanje, ali i velika obaveza“. On je obećao da će raditi na „daljoj realizaciji kapitalnih investicija“.

"Ipak, naša najveća obaveza trenutno je da obezbijedimo održivost budžeta Opštine i stvorimo funkcionalnu lokalnu upravu", rekao je Golubović

Vuka Golubović je bio kandidat DPS-a za predsjednika Opštine na neposrednim izborima 2006. godine, kada je pobijedio u prvom krugu. Sada je bio jedini kandidat ove paritije za gradonačenika, nakon što su od kandidature odustale njegove partijske kolege: Saša Pešić, Ranko Raičević, Drago Čantrić, Samir Agović, Dragan Labudović, Veselin Stanišić, Milijana Vučeljić, Budimir Dabetić, Sreten Lutovac, Draško Došljak, Vesko Bubanja, Mira Božović, Darko Mališić, Rešid Adrović, Mirsad Mulić, Dejan Ćorac i Vidak Labović.

Osma redovna sjednica lokalnog parlamenta sa jedinom tačkom dnevnog reda izbor gradonačelnika, održana je iako još nije zaključena sedma sjednica, koja je započeta 18. jula.

Sedma sjednica nastavljena je nakon završetka osme, u popodnevnim satima, a na dnevnom redu je, između ostalog, izvještaj o radu predsjednika Opštine za 2010. godinu.

Bonus video: