DPS na svečanoj sjednici najavljuje investicije, a SDP odsustvo

Sa druge strane, klub odbornika SDP-a nije uzeo učešće na Svečanoj sjednici SO-e koja se tradicionalno organizuje povodom 3. Januara, dana Opštine Bijelo Polje
3 komentar(a)
Bijelo Polje svečana sjednica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje svečana sjednica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.01.2017. 17:16h

Početak godine i 3. Januar, kada se povodom Dana Opštine Bijelo Polje održava i svečana sjednica, istovremeno je i prilika da sagledamo urađeno u prethodnoj godini i najavimo kapitalne projekte koji našem gradu tek predstoje, saopšteno je iz vladajućeg DPS-a.

"Sve urađeno nas ohrabruje u uvjerenju da je za nama period ulaganja u kapitalne investicije, kojima su riješeni veoma važni infrastrukturni problemi u našoj opštini. Poodmakli projekti valorizacije Bjelasice i Đalovića pećine, izgradnja obilaznice, modernih saobraćajnica, najmodernijeg graničnog prelaza, desetine kilometara seoskih puteva, vodovoda, rekonstruisana željeznička pruga, velike investicije na unaprjeđenju elektro mreže, brojni mostovi, nove škole, novi Dom zdravlja, moderna parking garaža, savremena gradska tržnica, najmoderniji objekti predškolskog obrazovanja, sportska dvorana, Dom za stare … i brojne brojne, brojne druge investicije, plod su višedecenijske politike usmjerene na bolji život svih građana Bijelog Polja", piše u saopštenju.

Iz DPS-a su imali riječi i o kritikama koje su stigle na njihov račun od strane opozicije.

"U medijima su osvanule kritike koje se tiču legitimnosti odluka usvojenih na zasijedanju Skupštine Opštine Bijelo Polje održane 30. decembra 2016. godine. Kritike se odnose na legitimnost većine, jednostavno i nesporno sačuvane i nakon njihovog napuštanja opštinskog parlamenta, što je u suštini lični čin svakog odbornika Većina je u demokratskom odlučivanju kriterijum koji se može dovesti u pitanje samo nespretnom gimnastikom i neprincipijelnim odnosom prema ličnom ili što je jedino bitno - interesu građana, koji na izborima precizno daju pravu mjeru svim političkim subjektima izabranim da realizuju njihovu volju.To odlično znaju i predstavnici pomenutih partija, koji s vremena na vrijeme odbiju da učestvuju u radu Skupštine Opštine Bijelo Polje ali i te kako ne odbijaju učešće u radu organa “neodgovorne” izvršne vlasti, pa tako i dalje ne napuštaju čak i sekretarska i načelnička mjesta u lokalnoj upravi i o tome mudro ćute ali svoj svježe izgradjeni opozicioni karakter ispolje ne-dolaskom na po neku svečanost i o tome obavezno obavijeste javnost", rečeno je iz DPS-a.

Iz vladajuće stranke pozvali su da nastave da za probleme našeg društva i sve buduće odluke u lokalnom parlamentu, traže rješenje poštujući usvojene demokratske principe i parlamentarnu praksu sa kojom se, po njihovim riječima, s pravom ponosi Bijelo Polje.

Sa druge strane, klub odbornika SDP-a nije uzeo učešće na Svečanoj sjednici SO-e koja se tradicionalno organizuje povodom 3. Januara, dana Opštine Bijelo Polje.

"Ovo ne saopštavamo da bi “skrenuli pažnju na sebe”, kako reče Predsjednik Opštine , već da skrenemo pažnju Predsjedniku da su sve odluke na zadnjoj sjednici Skupštine opštine donijete sa nelegitimnom većinom , a određen broj odluka je donijet nezakonito i mimo utvrđene skupštinske procedure. Prvi put se desilo da su sjednicu napustile sve opozicione partije upravo zbog nezakonitog i bahatog ponašanja DPS-a i nepoštovanja dogovora utvrđenog na kolegijumu Skupštine", piše u saopštenju SDP-a.

U SDP-u su ukazali na koje nepravilnosti i misle.

"Tako je izabran i Žiri za dodjelu nagrade “3.Januar”, koji je ekspresno, narednog dana, nagradio unaprijed dogovorene kandidate, čime je nanijeta nenadoknadiva šteta tom časnom i najprestižnijem priznanju koje dodjeljuje Opština. Nezakonito je imenovan Savjet lokalnog javnog emitera “Radio Bijelo Polje” a pored toga je donijet i niz štetnih odluka sa dugoročno negativnim posledicama po sve građane Bijelog Polja. Sve ovo je urađeno u drugom dijelu sjednice za nepunih trideset minuta bez bilo kakve rasprave, bez prisustva opozicije, sa nelegitimnom skupštinskom većinom formiranom sa dva “oteta” mandata SDP-u, čime je i konačno ozvaničena i verifikovana politička korupcija u lokalnom parlamentu", kažu u SDP-u.

Za kraj, SDP je naveo da je DPS napravio većinu sa partijom koja nije učestvovala na lokalnim izborima, te da takvu stvar može učiniti jedino partija kojoj je vlast iznad svega a interes građana na zadnjem mjestu.

Bonus video: