DPS Podgorica: Demokrate jeftinim trikovima i propagandom stvaraju alibi za buduće poraze

7 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 21.12.2017. 20:53h

Demokrate koje su na posljednjim izborima ostvarile katastrofalan rezultat, polako postaju svjesne da će tako proći na svim budućim izborima, pa pribjegavaju jeftinim trikovima i propagandom ne bi li već unaprijed stvorili alibi za buduće poraze, saopštio je večeras Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada.

Oni su reagovali na saopštenje Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada u kme je između ostalog rečeno da "kada su u pitanju kapitalni projekti, javno pozivaju DPS da zakaže pres konferenciju i iznese programe sa kojima su izašli pred građane Podgorice 2010. i 2014. godine, kao i Sporazum kojim su formirali sadašnju odborničku većinu i saopšte koji je procenat realizovanog od onog što su obećali, a ako trećina bude realizovana, Demokrate će priznati da je Slavoljub Stijepović (gradonačelnik Podgorice - prim. Vijesti online) najmudriji Podgoričanin 20. vijeka".

U saopštenju podgoričkog DPS se navodi da su građani najbolja ocjena rada političkih partija.

"A oni su poslali jasnu poruku Demokratama da neće politiku podjela i uvreda koja je glavno obilježje ove partije, neće lažna obećanja i uvjeravanja, a onda nakon poraza bježanje od odgovornosti i napuštanje skupština, kako državne tako i lokalne. Egoizam male partije najbolje se ogleda u tome što im trebaju kamere da bi radili svoj posao. Zato ne mogu da shvate da postoji odgovornost prema građanima, makar, onima koji su ih birali. Ubjedljivoj većini koja ih nikada neće glasati, Demokrate ne trebaju, i ne osjećaju njihovo odsustvo. Jedino što osjećaju su izdvajanja za njihove plate, jer Demokrate uživaju na račun poreskih obveznika. Naknadnu pamet Demokrata o navodnoj nelegitimnosti vlasti u Glavnom gradu demantuju oni sami jer su svih ovih godina i oni dali legitimitet lokalnoj upravi. Sada kad postaju svjesni da gube na predstojećim izborima, traže providne alibije za još jedan poraz. Mada, iskustvo svjedoči da Demokrate u Podgorici i ubjedljivi poraz slave kao pobjedu. To im je prije samo dva mjeseca potvrdio i njihov koalicioni partner Demokratski front navodeći da je Aleksa Bečić izgubio sa četiri puta manje glasova od Slavoljuba Stijepovića. Takav odnosno snaga, znaju to Demokrate, važi i danas", poručili su iz podgoričkog DPS-a.

Bonus video: