DPS: Prekid bojkota je pobjeda vladajuće većine - opozicija da počne da radi

"DPS jeste pobijedio time što je natjerao opoziciju da prekine bojkot, ali to je manje bitno", navode iz te partije
1508 pregleda 4 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

"Mlade kvazi-demokrate bi trebalo da suzbiju kompleks niže vrijednosti u odnosu na DPS i prije svega se koncentrišu na rad u Odboru za izborno zakonodavstvo, koji smo formirali sa koalicionim partnerima, i u okviru kojeg smo veliki posao završili sa predstavnicima civilnog sektora i akademske zajednice, u stalnoj komunikaciji sa međunarodnim partnerima", saopštili su iz DPS-a.

"Činjenica je da su Demokrate pogazile svoju, nesmotreno datu riječ i prekinule bojkot, što je pohvalno jer je to mnogo zreliji potez od upornog negiranja realnosti. Politički život u Crnoj Gori odvija se u institucijama, a bojkot je bio loš taktički potez koji je koštao ovu stranku značajnog dijela podrške birača. Nakon brojnih poziva vladajuće većine, Demokrate su delegirale svoja dva člana u Odbor, koji je formirao DPS sa svojim koalicionim partnerima. Sada ih pozivamo na odgovoran odnos prema radu i preuzetim obavezama", navodi se u saopštenju.

Dodaju da "DPS jeste pobijedio time što je natjerao opoziciju da prekine bojkot, ali to je manje bitno".

"Najprije, smatramo to pobjedom crnogorske demokratije i nadamo se da će ozbiljnost kvazi-demokrata, ili pak pritisak na njih da budu ozbiljni, potrajati bar dok ne unaprijedimo izborne zakone. Čekamo vas u Skupštini", zaključuju.

Bonus video: