DPS u Azerbejdžanu kad fali para

Kovačević je rekao da će saradnja “doprinijeti snaženju ekonomskih i kulturnih veza, prijateljstva i partnerstva naših dviju država”
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 09:24h

Bivši premijer Milo Đukanović i aktuelni šef diplomatije Milan Roćen su kao partijski funkcioneri u posjeti Azerbejdžanu, gdje su se juče sreli i sa premijerom te bogate evroazijske zemlje u regionu južnog Kavkaza Arturom Rasizadeom.

Saopšteno je da su pričali o ekonomskoj saradnji, a dan ranije su Đukanović i Roćen bili gosti predsjednika Ilhana Alijeva.

Kako je došlo do posjete, o čemu se razgovara i da li imaju mandat da u ime Vlade dogovaraju državne poslove, u kabinetu premijera Igora Lukšića juče nijesu znali.

“Vijestima” je iz Vlade rečeno da su Đukanović i Roćen tamo u partijskom kapacitetu.

Da se radi o stranačkoj posjeti potvrdio je portparol DPS-a Rajko Kovačević, tvrdeći da se radi o stranačkoj posjeti na lični poziv predsjednika Alijeva.

Napominjući da je ministra vanjskih poslova u Bakuu u svojstvu člana Predsjedništva DPS-a, Kovačević je rekao da će saradnja “doprinijeti snaženju ekonomskih i kulturnih veza, prijateljstva i partnerstva naših dviju država”.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: