Drljević: Očekujemo da će EK vrednovati postignuti napredak

„Svjesni smo da rezultati u poglavljima 23 i 24 uslovljavaju dalji napredak države i u ostalim pregovaračkim poglavljima"
52 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Drljević, Pet Keli, Foto: Vlada Crne Gore
Aleksandar Drljević, Pet Keli, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.10.2018. 12:19h

Evropska komisija (EK) treba da prepozna i vrednuje postignute rezultate Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

On je, na sastanku sa ambasadorom Irske Petom Kelijem, kazao da će Crna Gora nastaviti sa dobrim rezultatima i da je u tome odlučna.

„Očekujemo da će EK i države članice prepoznati i vrednovati postignuti napredak“, naveo je Drljević.

Kako je saopšteno iz generalnog sekretarijata Vlade, Drljević je informisao Kelija o statusu pregovaračkih poglavlja i očekivanju Crne Gore da evropski partneri prepoznaju spremnost države da otvori poglavlje 27 – Životna sredina.

„Svjesni smo da rezultati u poglavljima 23 i 24 uslovljavaju dalji napredak države i u ostalim pregovaračkim poglavljima. Vjerujemo da EK prepoznaje pozitivne rezultate koje bilježimo u pregovorima, uz vrednovanje individualnih zasluga u procesu“, rekao je glavni pregovarač.

Kako se navodi, Keli je upoznao Drljevića sa stanjem u pregovorima o izlasku Velike Britanije iz EU i ukazao na rast podrške zajedništvu EU među građanima Irske.

Keli je naveo da Irska podržava politiku proširenja EU.

Prema njegovim riječima, Crna Gora se rezultatima ističe kao predvodnik u evropskim integracijama.

„On je pohvalio reforme koje je Crna Gora sprovela i istakao transformativnu moć koju proces pridruživanja EU ima za cjelokupno društvo“, zaključuje se u saopštenju generalnog sekretarijata.

Bonus video: