Đukanović ide u Tokio na ceremoniju ustoličenja novog japanskog cara - Vijesti.me
NA POZIV VLADE JAPANA

Đukanović ide u Tokio na ceremoniju ustoličenja novog japanskog cara

Iz Službe za informisanje predsjednika je saopšteno da će Đukanović sa suprugom Lidijom prisustvovati u utorak, u državnoj dvorani Seiden, ceremoniji ustoličenja, i biti gost na Dvorskom prijemu, koji za najvisočije zvanice priređuje car Naruhito sa caricom Masako

Đukanović
Đukanović (Foto: Zoran Đurić)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Tokio, gdje će na poziv Vlade Japana prisustvovati ceremonijama povodom ustoličenja novog japanskog cara Naruhita.

Iz Službe za informisanje predsjednika je saopšteno da će Đukanović sa suprugom Lidijom prisustvovati u utorak, u državnoj dvorani Seiden, ceremoniji ustoličenja, i biti gost na Dvorskom prijemu, koji za najvisočije zvanice priređuje car Naruhito sa caricom Masako.

Kako je najavljeno, Đukanović će u srijedu biti gost prijema koji u čast stupanja na prijesto priređuje japanski premijer Šinzo Abe.

Ceremoniji ustoličenja novog japanskog cara prisustvovaće veliki broj stranih zvaničnika, uključujući kraljeve, krunisana lica i članove kraljevskih porodica, šefove država i vlada i predstavnike Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Stupanjem na prijesto cara Naruhita, 1. maja, započela je nova japanska era Reiwa, odnosno "prekrasna harmonija".


Vidi sve komentare