Đukanović: Keljmendi je vjerovatno doveo prijatelje da glasaju za nezavisnost

Nijesam sklon da presuđujem da je samo jedna strana kriva za sukob na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je Đukanović
0 komentar(a)
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.01.2012. 21:43h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je da ne poznaje lično Darka Šarića i Nasera Keljmendija i negirao da je Keljmendi finansirao DPS.

"Znam mnogo ljudi iz dijaspore koji su imali bolje materijalne mogućnosti od drugih, pa su došavši da daju svoj prilog crnogorskoj nezavisnosti, vjerovatno sa sobom poveli 10, 20, 30 svojih prijatelja koji su takođe u biračkom spisku...Tako sam razumio taj dio intervjua Nasera Keljmendija, zbog toga ne mogu vam ništa više reći. Ne poznajem ga lično i nije mi poznato da je na bilo koji drugi način finansirao DPS", rekao je Đukanović televiziji Al-Džazira.

Nikada nijesam dovodio u pitanje da je gospodin Vujanović vrlo iskreno privržen crnogorskim nacionalnim interesima

Predsjednik DPS-a je rekao da je u odličnim ljudskim i kolegijalnim odnosima sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem. Na pitanje kako tumači Vujanovićeve riječi da je meta crnogorskih nacionalista, Đukanović je rekao da podržava borbu protiv svakog nacionalizma.

"Znam da je iskreno njegovo osjećanje koje je saopštio...On određenim svojim stavovima jeste izazvao kritiku određenog dijela crnogorske javnosti. Nikada nijesam dovodio u pitanje da je gospodin Vujanović vrlo iskreno privržen crnogorskim nacionalnim interesima. To je onaj čovjek koji je zajedno sa mnom prošao svu golgotu borbe za ostvarivanje prava na nezavisnost...To je onaj čovjek koji je gorljivo sa svake tribine govorio u prilog nezavisnosti... ", rekao je Đukanović.

Đukanović je govoreći o svojim ratnim izjavama iz devedesetih rekao da je tada "medijski ambijent kreiran i funkcionalno proizvođen i sa obije strane", i da se za tumačenje tih izjava treba "vratiti misaono u to vrijeme".

"Ni danas nijesam sklon da presuđujem da je samo jedna strana kriva za sukob na prostoru bivše Jugoslavije. Ne bi bilo sukoba da je samo jedna strana kriva", rekao je.

Bonus video: