Đukanović: Ne interesuju me kritike opozicije

"Kad budem čuo jednog pobjednika da čestita poraženom, tada ću se i ja skrušeno povući pred njima"
58 pregleda 52 komentar(a)
Milo Đukanović Mojkovac, Foto: Facebook/DPS
Milo Đukanović Mojkovac, Foto: Facebook/DPS
Ažurirano: 02.10.2016. 19:38h

Svjesni smo naravno da smo počinili grešaka, i to otvoreno priznajemo. Razlika između pametnih i odgovornih i nepametnih i neodgovornih je što ovi prvi priznaju svoje greške i otklanjaju ih, ne guraju ih pod tepih. Mi prepoznajemo svoje greške i otklanjamo ih”, kazao je premijer i nosilac liste "Sigurnim korakom DPS" Milo Đukanović u Mojkovcu.

"Veoma smo svjesni da nijesmo ispunili sva očekivanja, niti građana niti svoja. Pravo je ljudi da streme višem i boljem, ali sam jednako ubijeđen da u sredinama kao što je Mojkovac ne treba nikakvo opravdanje što nijesmo ispunili sve što nam je izmicalo tokom decenija i vjekova. Mi govorimo da li je Crna Gora odabrala dobar smjer kretanja i da li se kreće maksimalnom mogućom dinamikom. Odgovor na oba pitanja je da, u to nema nikakve sumnje”, rekao je Đukanović.

On je podsjetio na kapitalne projekte koji su u Crnoj Gori u fazi realizacije.

"Danas se u Crnoj Gori gradi autoput u vrijednosti od 809 miliona eura u prvoj fazi. Potpisali smo ugovor za izgradnju drugog bloka termoelektrane, projekat u vrijednosti 500 miliona eura, investicija u Porto Montenegro je iznosila 450 miliona, tu su i Portonovi i Luštica Bej, u toku je postavljanje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije....

Komentarišući kritike opozicije, Đukanović je kazao da ga ne dotiču prigovori političkih protivnika.

"Kada pomenem 25 godina vlasti, ne dotiču me prigovori naših političkih protivnika. Oni našu vrlinu i sposobnost da pobjeđujemo predstavljaju kao manu. Kad budem čuo jednog pobjednika da čestita poraženom, tada ću se i ja skrušeno povući pred njima", rekao je Đukanović.

On je naveo i da je Crna Gora "stasala i ima pouzdan temelj sa koga vidi evropsku perspektivu države".

Dodao je da je evropska perspektiva države na vidiku Crne Gore.

"U prvoj deceniji nezavisnosti smo upravljali državnom mudro i umješno, radili smo na reformama, zahvaljujući kojima smo na vratima NATO i daleko odmakli na putu integracije u Evropsku uniiju. O tome veoma relevatno i veoma strogo govore naši evorpski i evroatlantski partneri koji su strogo i objektivno ocijenili naše napore u reformskim procesima kao uspješne. Crna Gora je stasala i ima pouzdan temelj sa koga vidi evropsku perspektivu države, i zašto ne reći, upravo zahvaljujući politici Demokratske partije socijalista, kazao je Đukanović.

Opet je istakao i neophodnost pobjede DPS-a na izborima.

"Pobjeda nam je nasušno potrebna u svakom gradu, da bi naša pobjeda bila tako moćna i neupitna, da naša partija ne bi mogla biti ucjenjivana sa bilo koje strane. Naš najvažniji zadatak je ekonomski razvoj, nova radna mjesta, podrška socijalno ugroženim građanima... Sve smo to zapisali u našem programu i potrebna nam je vaša podrška da bi buduća Vlada sve tomogla da realizuje”, istakao je Đukanović.

Zamjenik predsjednika DPS Duško Marković je kazao da je "pred nama je još jedna velika i sudbinska politička bitka".

"Želim da vas uvjerim i u odlučnost države da spriječi destrukciju i nasilje, kojim prijete nasilnici iz Demokratskog fronta. Ni na dan izbora, ni nakon izbora, demokratska volja građana neće biti ugrožena. Neka i ne pomišljaju da ponove scenario od prije godinu dana. Pametnije bi bilo Frontovcima da se manu takve politike", poručio je Marković.

Bonus video: