Đukanović sa Budvanima iz afera planirao učešće na izborima

Lider SDP-a je ranije “Vijestima” rekao da nakon izbora neće ulaziti u koaliciju sa DPS-om
81 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Sdp.co.me
Ranko Krivokapić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 22.09.2016. 19:18h

Premijer Milo Đukanović sjedio je 15. juna u Budvi za istim stolom sa svjedokom saradnikom Rajkom Kuljačom i onima koje je on prijavio, planirao učešće na izborima, rekao je lider SDP-a Ranko Krivokapić.

“Mislim da je bio 15. jun, bila je vrlo filmska scena u Budvi, za istim stolom sjedi svjedok saradnik, oni koje je prijavio i premijer. Kuljača i svi ostali, i zajedno planiraju učešće na izborima, mislite da je to neđe zamislivo u svijetu, to je stanje DPS-a, oni znaju da moraju otići na stranu, da se spašavaju, pa će kupiti ovog, kupiti onog...” rekao je Krivokapić u emisiji “Načisto”. Kuljača je svjedok saradnik u više predmeta kojima je Svetozar Marović označen kao vođa kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više miliona eura.

Krivokapić je rekao da poslije izbora neće sa Demokratskim frontom. DF je nudio SDP-u više vlasti nego što smo imali. SDP je pokažao da ne želi sa DF” rekao je on i dodao da su razlike sa DF-om oko NATO-a nepremostiva razlika.

On je ranije “Vijestima” rekao da nakon izbora neće ulaziti u koaliciju sa DPS-om.

Krivokapić je kazao da DPS-u treba pročišćenje.

“DPS služi malom broju ljudi, oni koji su bili u vrhu koji trebaju Crnoj Gori, nema ih nigdje na listama”, kazao je lider SDP-a. On je kazao da u koaliciju Ključ SDP nije ušao zbog programskih razlika sa SNP-om.

Komentarišući to što je Ivan Brajović bio na čelu MUP-a kada se desila afera “Limenka” kojom je država na račun Aca Đukanovića izgubila 10 miliona eura, a Vujica Lazović u spornom Savjetu za privatizacije, Krivokapić je rekao da je sve jasno kada se vidi gdje su oni otišli.

“Možda su oni i tada bili tamo, a da mi nismo znali”, rekao je lider SDP-a. Krivokapić je kazao da se dešavalo da, kada se odlučivalo o ugovoru sa A2A, materijal stigne uveče a da se u parlamentu odlučuje odmah sjutradan.

Bonus video: