Đukanović u Zeti: Biramo budućnost za Crnu Goru

Đukanović je istakao da razliku između DPS-a i njene političke konkurencije nije potrebno posebno isticati u Zeti
159 pregleda 115 komentar(a)
DPS, Tuzi, Foto: Filip Roganović
DPS, Tuzi, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.10.2016. 19:34h

„Ovog puta ne biramo samo vlast, nego budućnost za svoju državu i put kojim želimo u tu budućnost. Ovo nijesu izbori za vlast, već kontinuitet borbe koju smo vodili sve ovo vrijeme, kada smo sačuvali mir u zemlji iako je svuda oko nas bjesnio rat, kada smo njegovali multietnički i multivjerski sklad kao najveću vrijednost ove države, kada smo tvrdili da Crna Gora može sama sebe da izdržava i obezbijedili tu ekonomsku održivost, kada smo stvarali ambijent za obnovu državne nezavisnosti Crne Gore i kada smo u mirnom i demokratskom ambijentu tu nezavisnost obnovili 21. maja 2006“, kazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na konvenciji liste „Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović“ u Golubovcima.

On je, podsjećajući na snažnu podršku koju je DPS uvijek imala u Zeti, naglasio da ta podrška uvijek bila zasnovana na rezultatima koje je DPS postizala.

„Imali smo zdravu viziju, snagu, ljude i znanje da tu viziju ostvarimo“, kazao je on.

Đukanović je istakao da razliku između DPS-a i njene političke konkurencije nije potrebno posebno isticati u Zeti.

„Znam da ne treba gotovo ni jednu riječ potrošiti na ovo u Zeti, koja je uvijek pokazala privrženost Crnoj Gori. Dugujemo našim očevima, đedovima i precima, generacijama onih koji su krv prolijevali za ovu državu, da obezbijedimo sigurnu i bezbjednu Crnu Goru i sigurnu i bezbjednu budućnost za naredne generacije“, kazao je on i naglasio da je zbog svega toga potrebno da DPS pobijedi i na ovim izborima, jer je samo ta pobjeda garancija sigurne budućnosti, evropske, demokratske i prosperitetne Crne Gore.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović kazao je da večeras iz srca Zete krećemo u još jednu izbornu pobjedu.

„Uvijek smo dobijali nadpolovičnu podršku, siguran sam da će ta tradicija biti nastavljena i uvećana i nakon 16. Oktobra“, kazao je Stijepović.

Stijepović je podsjetio na važnost ovih izbora za Crnu Goru i za građane Crne Gore, koji neće imati dilemu na ovim izborima.

„Ovo nisu obični izbori. Ali vjerujte da je odluka laka, budući da se radi o našoj državi i našoj budućnosti.

Ođe nema dileme – mi ili on. On je Milo Đukanović, jer je njega izabrala Crna Gora. A Crna Gora ga je izabrala da zato što je on bio na čelu Pokreta za nezavisnost Crne Gore“, kazao je Stijepović.

Stijepović je istakao koje vrijednosti moraju biti presudne svakom građaninu koji poštuje svoju državu.

„Treba biti vaspitan, odan svom domu, svojoj državi i svom narodu. Znaju naši politički protivnici da je Zeta bastion Demokratske partije socijalista. Zbog naše đece hoćemo da sačuvamo našu kuću. To je naš program!“, kazao je on.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić pozdravio je okupljene u prepunom Centru za kulturu u Golubovcima i saopštio da će Zeta znati da pokaže podršku Demokratskoj partiji socijalista. On je dodao i da bi politički protivnici Demokratske partije socijalista trebalo da znaju kakav je naš narod i da se neće pokolebati pred njihovim nasrtajima.

„Crna Gora ne ljubi lance“, zaključio je Radonjić.

Bonus video: