Fratini: Podrška Crnoj Gori na putu ka NATO savezu - Vijesti.me
nastavak reformi

Fratini: Podrška Crnoj Gori na putu ka NATO savezu

Fratini je kazao da Italija podržava zalaganje Crne Gore da postane punopravna članica NATO. Istakao je da je vidan napredak ostvaren u proteklom periodu

Franko Fratini
Franko Fratini (Foto: Europa.ec)

Italija podržava zalaganje Crne Gore da postane punopravna članica NATO, saopštio je bivši italijanski ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Evropske komisije, Franko Fratini, ocjenjujući da dvije zemlje imaju dobre odnose na polju odbrane.

Crnogorski ministar odbrane Milica Pejanović- Đurišić sastala se danas sa Fratinijem, koji je i predsjednik Italijanskog društva za međunarodne organizacije, i upoznala ga sa aktivnostima koje Ministarstvo realizuje na polju reforme odbrambenog sektora, u cilju unapređenja sveukupnih kapaciteta u procesu evroatlantskih integracija.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, navela da će Crna Gora vrijeme do narednog Samita NATO iskoristiti za dalju implementaciju i intenziviranje reformskih procesa.

“Fratini je kazao da Italija podržava zalaganje Crne Gore da postane punopravna članica NATO. Istakao je da je vidan napredak ostvaren u proteklom periodu, te da je važno nastaviti sa reformskim procesima nezavisno od toga da li će se proširenje naći na agendi NATO samita naredne godine”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Italija imaju dobre odnose na polju odbrane, uz uz potrebu za njihovim daljim unapređenjem u brojnim oblastima saradnje.