Irski ambasador čestitao na odličnim rezultatima Crne Gore u pregovorima

Ambasador Patrik Keli je istakao i da Irska, koja je na svom primjeru najbolje osjetila koristi od članstva, snažno podržava evropski put Crne Gore
154 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Patrik Keli, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Aleksandar Andrija Pejović, Patrik Keli, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Ažurirano: 30.06.2017. 08:06h

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović primio je danas ambasadora Republike Irske u Crnoj Gori Patrika Kelija.

Pejović je informisao ambasadora Kelija o dosadašnjim rezultatima Crne Gore u pregovorima, kao i o tekućim aktivnostima i planovima za ispunjavanje obaveza u 23. i 24. poglavlju i ispunjenju niza mjerila u ostalim poglavljima.

"On je zahvalio na podršci koju su irski eksperti, kroz prenošenje ekspertize u više oblasti, pružili crnogorskim institucijama i na taj način doprinijeli napretku u pregovaračkim poglavljima. Ministar je istakao da su reforme koje Crna Gora sprovodi u okviru pristupnih pregovora već dale značajne rezultate i prenio odlučnost Vlade da do kraja i kvalitetno sprovede započete procese i državu pripremi za članstvo," stoji u saopštenju Ministarstva.

Kako navode, ambasador Keli je prenio čestitke povodom obilježavanja pete godišnjice pristupnih pregovora i čestitao na odličnim rezultatima koje je Crna Gora ostvarila tokom prethodnog perioda. Istakao je i da Irska, koja je na svom primjeru najbolje osjetila koristi od članstva, snažno podržava evropski put Crne Gore.

"Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana i poziciji Irske nakon referendumske odluke Velike Britanije o izlasku iz EU," zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: