Jokić: Haos u Kotoru stvoren udruženim poduhvatom DPS-a i SDP-a

"Razumljivo mi je da se gospodinu Aprcoviću i njegovim posilnim žuri da preuzmu funkcije prije odluke Upravnog suda, jer su svjesni da će Upravni sud poništiti odluku koju su sami i van zakona donijeli na nelegalnom skupu koji su nazvali Skupštinom"
4474 pregleda 23 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate

Član Predsjedništva Demokrata, Vladimir Jokić rekao je da je udruženim poduhvatom DPS-a i njihovih koalicionih partnera iz SDP-a stvoren haos u opštini Kotor.

"Nikakvi javni pokušaji pretendenata na funkcije iz DPS-a da odgovornost za njihovo bezakonje prebace na one koji poštuju zakon, da predsjednicu SO Kotor, gospođu Perović, oglase odgovornom, nemaju utemeljenja i zaslužuju prezir. Kada su krenuli političkom korupcijom u prekompoziciju vlasti, odbornici DPS-a, potpomognuti SDP odbornicima, morali su biti svjesni posljedica svog djelovanja. Očigledno znajući da postupaju suprotno zakonu, zaustavili su se u prekompoziciji vlasti u pola koraka i time ostavili grad bez vlasti, uposlene bez zarada, a preduzeća bez plaćanja, time još jednom pokazujući da im je partijski interes iznad opšteg i interesa grada", rekao je Jokić.

On je kazao da ne postoji nikakav drugi razlog za neplaćanja, osim djelovanja ove grupe, jer danas na računu opštine ima preko 5 miliona eura, gotovo milion više nego prilikom preuzimanja uprave.

"Prije nelegitimne skupštine, nadležne službe i ja kao predsjednik smo preduzeli sve neophodne radnje kako bi se stvorili preduslovi za sva opštinska plaćanja. Odgovornost za današnju situaciju je u svemu na gospodi Aprcoviću i Krivokapiću, koji su ovaj scenario razrađivali još od decembra prošle godine. Razumljivo mi je da se gospodinu Aprcoviću i njegovim posilnim žuri da preuzmu funkcije prije odluke Upravnog suda, jer su svjesni da će Upravni sud poništiti odluku koju su sami i van zakona donijeli na nelegalnom skupu koji su nazvali Skupštinom. U svakom demokratskom društvu, u ovakvim situacijama se mandat vraća građanima da izaberu svoje predstavnika, dok u Kotoru DPS nastavlja svoju dobro poznatu praksu kupovine partija i ljudi, kako bi se dograbili gole vlasti. Motivi za svjesno kršenje zakona, za rušenje legitimiteta skupštine, svakako nije u ostvarivanju interesa grada i opšteg interesa, već, sasvim sigurno, u ostvarivanju i zaštiti najličnijih interesa protagonista i kreatora ove situacije", zaključio je Jokić.

Bonus video: