Joković: Mora se zaustaviti korupcija i partijsko zapošljavanje

U saopštenju se dodaje da aktuelna vlast i dalje ugrožava i stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet Crne Gore
87 pregleda 9 komentar(a)
Vladimir Joković, ODIHR, Foto: SNP
Vladimir Joković, ODIHR, Foto: SNP
Ažurirano: 16.01.2018. 17:06h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, razgovarao je danas u Podgorici sa članovima delegacije ODIHR-a, koju su činili Ričard Lapin, zamjenik Šefa odeljenja za izbore i Tamara Otišivili savjetnica za izbore, saopšteno je iz SNP-a.

Predsjednik Joković je gostima poželio toplu dobrodošlicu i izrazio želju da će OEBS uspješno obavljati misiju u toku narednih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Predsjednik Joković je posebno izrazio zabrinutost povodom predstojećih izbora, u smislu neregularnosti koje su se dešavale i na prethodnim, naglašavajući da se mora zaustaviti korupcija i partijsko zapošljavanje, što je jedna od najdominantnijih izbornih manipulacija vladajuće koalicije, a sve u cilju jačanja demokratizacije društva. Prema riječima predsjednika Jokovića, nelegitimnost izbornog procesa 16. oktobra i održavanje takvog stanja u Crnoj Gori i dalje destabilizuju Crnu Goru", navodi se u saopštenju SNP-a.

U saopštenju se dodaje da aktuelna vlast i dalje ugrožava i stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet Crne Gore.

"Razmjena mišljenja u pravcu trenutne političke krize i bojkotu parlamenta, ostavlja prostora zaključku da će na predstojećim predsjedničkim izborima opozicija imati zajedničkog kandidata i da će opozicionim političkim djelovanjem doprinijeti neophodnim promjenama. Sve to u cilju jačanja demokratskog razvoja i prosperiteta, kako bi država Crna Gora postala zemlja ekonomskog napretka, što je i u skladu sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori koja pruža pomoć zemlji domaćinu u sprovođenju reformi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: