Knežević zove razočarane iz SNP-a

Knežević tvrdi da su vrata otvorena za članove SNP-a koji su ostali na opozicionim prinicipima, ali bez kalkulacija
15 komentar(a)
Milan Knežević, Velizar Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Velizar Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2014. 16:23h

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da je spreman za saradnju sa bivšim partijskim kolegama iz Socijalističke narodne partije (SNP), ali da će uvijek praviti razliku između članova i stranačkog rukovodstva. On je “Vijestima” izjavio da poštuje članove i simpatizere SNP -a koji su ostali na izvornim opozicionim principima.

“Zato sam uvijek pravio razliku između članstva i vrha SNP -a. Moje neslaganje sa politikom vrha SNP-a demonstrirano je tako što sam zajedno sa dijelom funkcionera pristupio Demokratskom frontu”, kazao je Knežević navodeći da su vrijeme i izborni rezultati pokazali da je stvaranjem DF, kao jedan od njegovih konstituenata, donio ispravnu odluku. “Drugim riječima, poslije dvije i po godine, bez okolišanja mogu izjaviti da smo za sve bili u pravu”.

On je istakao da će njegova stranka biti otvorena za saradnju sa bivšim partijskim kolegama, koji ni nakon kongresa SNP-a ne odustaju od borbe protiv vladajuće koalicije.

“Naša vrata su otvorena za sve koji su spremni na beskompromisnu borbu protiv režima, bez kalkulacija, projektovanih avantura i korisnih nejasnoća. Na ovako dogovorenim principima svakome ću poželjeti dobrodošlicu u DNP”, kazao je on.

Knežević je pojasnio da je nakon konsultacija sa koordinacionim odborima nekadašnje političke grupacije koju je vodio, održana osnivačka Skupština Demokratske narodne partije na kojoj je jednoglasno izabran za predsjednika. Nakon toga, kako tvrdi, slijedi registracija stranke i pripreme za održavanje svečanog skupa na kojem će prisustvovati delegirani predstavnici DNP -a .

Knežević je pojasnio da će njegova straka promovisati društvo socijalne pravde, izgradnju pravne države, demokratskih načela i standarda.

“Ostajemo pri stavu da su evropske integracije proces koji mora dovesti do demokratizacije crnogorskog društva. Posebno apostrofiramo i potrebu razvoja najboljih mogućih odnosa sa Srbijom i Rusijom, kao i ostalim vodećim zemljama svijeta koje svojim investicijama mogu doprinijeti nasem razvoju”, kazao je on. Knežević je pojasnio da da u DNP smatraju da je Crnoj Gori dovoljan okvir partnerstvo za mir i da se eventualna odluka o pristupanju NATO-u mora donijeti na referendumu. Stranka će se, kako je kazao, zalagati za eliminisanje podjela u društvu. “Zalagaćemo se da srpski jezik, kao većinski, bude normiran kao službeni u Ustavu, i zajednički raditi na crnogorsko-srpskom pomirenju. Jedna od odrednica je da nema saradnje sa DPS -om ni na jednom nivou”, tvrdi on.

Bonus video: