Konjević: Kakvu odgovornost treba da ima Brajović kome je Knežević platio dug od 50.000 eura

Poslanik SDP je najprije pitao Pažina, tokom skupštinske rasprave, hipotetčki - kako bi se ponašao kada bi znao da je njegov kolega, član Vlade “ušao u 50 000 eura minusa sa mjesečnom kamatom od 1,2 odsto , a sve vraća od državne plate“
19757 pregleda 36 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2019. 18:56h

Šef poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević tražio je potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina da objasni kako bi po njegovom mišljenju izgledao princip političke odgovornosti u slučaju predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, za koga je rekao da mu je “zbog političkih veza” Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 eura sa rivolving kartice.

Poslanik SDP je najprije pitao Pažina, tokom skupštinske rasprave, hipotetčki - kako bi se ponašao kada bi znao da je njegov kolega, član Vlade “ušao u 50.000 eura minusa sa mjesečnom kamatom od 1,2 odsto , a sve vraća od državne plate“.

On je kazao da ga je na to isprovocirala ministrova ranija pohvala ostavke njegovog kolege Pavla Radulovića.

“Ako imate visokog državnog zvaničnika koji uđe u minus na rivolving za 50.000 eura, pa mu se na bazi političke privilegije to stornira na određeni period, a onda izmiri na relaciji tajkuna i visokog državnog funkcionera, kako bi se vi ponašali ako je on vaš kolega i član Vlade? ,” pitao je Konjević.

Podsjetio je da je vicepremijer govorio o principima političke odgovornosti, i dodao da u Crnoj Gori ima “drastičnijih primjera u odnosu na ostavku ministra Radulovića, o kojima se ćuti ili ne pokreće prinicip političke odgovornosti”.

Zoran Pažin je kazao da kada je govorio i političkoj odgovornosti govorio je o ministru Raduloviću i VDT-a.

“Vi ste sada izneli vrlo ozbiljne optužbe na nekoga od članova Vlade,” kazao je ministar.

On je objasnio da ne bi htio da govori hipotetički:

”Ja vas upućujem na vašu obavezu da podnesete službenu kriivčnu prijavu, ako je to 100 istina, kao što tvrdite. Dužni ste da procesuirate pred nadležnim institucijama a onda ćete saznati šta mislim o tome.,” rekao je Pažin.

Konjević je kazao da ništa ne govori napamet:”Kartica koja je stornirana zbog političkih veza je Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine,” rekao je poslanik.

Brajović, koji rukovodi sjednicom, rekao je da je Konjević “performans izveo pretpostavljam sa političkom namjerom”.

“ Prije pokušaja uvlačenja u ovu priču ja sam rekao da jesam imao karticu i ta kartica je podmirivana i zatvorena prodajom moje zemlje. Ali ovo su političke priče, “ dodao je šef parlamenta. Konjević je zatim kazao “ Sve što sam rekao je tačno i vi znate da je to tačno”.”Vi mislite da probudite vulkan vašom pričom,” uzvratio je Brajović, a zatim dao riječ poslaniku DPS-a Predragu Sekuliću koji je govorio o drugoj temi.

Pažin više nije komentarisao navode Raška Konjevića.

U toku je skupštinska rasprava o Predlogu izmjena zakona o međunarodno pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Bonus video: