Koprivica i Šaranović članovi Odbora za izborne reforme, DF napustio sjednicu

"Ovo je teror. Vi ste portparol Demokratske Crne Gore", kazao je poslanik DF-a Milutin Đukanović Škrelji, na šta je ovaj kazao da je predlog kasno dostavljen
12858 pregleda 191 komentar(a)
Ljuiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora, Foto: Zoran Đurić
Ljuiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.08.2019. 19:13h

Administrativni odbor odbio je predlog posebnog kluba da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatne izborne reforme.

Predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja kazao je da je predlog kasno dostavljen i odbio je da se o tome glasa.

Poslanik Janko Vučinić kazao je da se posebnom klubu uskrajuće pravo da učestvuje u izbornim reformama, dok su poslanici Demokratskog fronta napustili sjednicu nakon toga.

"Ovo je teror. Vi ste portparol Demokratske Crne Gore", kazao je poslanik DF-a Milutin Đukanović Škrelji, na šta je ovaj kazao da je predlog kasno dostavljen.

Odbor je odlučio da Momo Koprivica i Danilo Šaranović budu članovi Odbora za izborne reforme, dok je Miodrag Lekić podnio ostavku.

Oni su izabrani glasovima vladajuće koalicije, pošto poslanici opozicije nijesu prisustvovali glasanju.

Marta Šćepanović iz DPS-a kazala je da treba početi sa izbornim reformama što prije i navela da kandidatura Damjanovića nije dostavljena na vrijeme.

"Ohrabruje nas najava tog kluba da žele da učestvuju u izbornim reformama. Ako ostane pri tom stavu mi ćemo predložiti rješenje da on bude član odbora, pa makar promijenili odluku o formiranju Odbora", rekla je Šćepanović.

Vučinić je kazao da nema dileme da predstavlja opozicioni klub i istakao da DPS ne želi rad opozicije u Odboru.

"Da to žele prihvatili bi našeg kolegu. Takav ustupak od DPS-a nam je treba", rekao je Vučinić.

Bonus video: