Krapović: Ako vam smetam, savjetujem vam da tražite nove izbore

Kako napominje predsjednik Opštine Budva, prije političkog angažmana je bio privatna ličnost, a ne javna, pa samim tim smatra da svoju biografiju ne mora nikome objašnjavati niti iko ima prava da je ocjenjuje, dok je prošlost Nebojše Medojevića, kako ističe, "nadaleko poznata"
159 pregleda 20 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.10.2017. 17:18h

Nakon posljednjih optužbi iz redova Pokreta za promjene i današnjeg saopštenja člana predsjetništva te stranke, Nikole Bajčetića, jasno je da Pokret za promjene radi isključivo u koordinaciji i u korist Demokratske partije socijalista, kazao je predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

Drugog racionalnog objašnjenja za napade iz redova PzP-a, kako smatra - nema.

"PzP neće preispitivati ništa što se tiče bilo kojeg člana moje porodice. Samo dan nakon brutalnih laži o mojoj majci, iste ste sami danas demantovali, što dovoljno govori o vašoj i ozbiljnosti vaših optužbi. Nema nikakvog konflikta interesa, ne postoji nešto što možete meni staviti na teret, pa onda u svojoj nemoći posežete za lažima i podmetanjima, kako biste sebe izvadili iz političke rupe u kojoj ste sopstvenom krivicom. Pogotovo je sramno da zarad vaših sitnih političkih poena i frustracija uvlačite moju porodicu u ovako nešto. Od danas mi je jasno da radite isključivo u koordinaciji i za korist OKG DPS-a. Drugog racionalnog objašnjenja za ovakvo ponašanje nema, a pored ovakvih koalicionih partnera meni politički protivnici nisu potrebni. Pravo je malo čudo da smo uz partnere u vlasti poput vas i ove rezultate postigli, a oni su u Budvi svakome kristalno jasni i teško se mogu osporiti," kazao je Krapović.

Član predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić je kazao da će se PzP zalagati da se preispitaju svi projekti koje je radila majka gradonačelnika Budve, Dragana Krapovića.

Takođe, napominje, odluka o Luci Budva će biti na njegov predlog na prvoj narednoj sjednici za par dana i tada će biti zaštićen interes građana Budve.

Kako je kazao predsjednik Opštine Budva, niko ga nije plašio, niti ga može zaplašiti, a ako bude toga, zaštitu neće tražiti od Pokreta za promjene.

"Ugovor o rješavanju otpadnih voda u Budvi ćemo redefinisati, tako da se otklone negativne odbredbe istog po Budvu. To ćemo uraditi saglasijem volja ako je moguće, a ako ne, tek onda ćemo ga raskinuti. Pričali smo,i dalje pričamo sa gospodom iz WTE-a, u prisustvu našeg advokata Gorana Rodića, potpredsjednika Đurovića, sekretara Plamenca, sekretara Vavića, uvaženog ambasadora Njemačke i uvaženog konzula Austrije u Crnoj Gori.T akođe, bila je prisutna gospođa Đukanović kao tadašnja advokatica WTE-a, a siguran sam da ste vidjeli u medijima da je povukla ponumoćje i da sada imaju druge advokate. Ne očekujete valjda da im ja odredim ko će da ih zastupa," kazao je Krapović.

Kada je riječ o tome ko je iz budvanske vlasti išao na pregovore u Splendid sa Branom Mićunovićem, Krapović je pozvao lidere PzP da oni njemu prenesu saznanja, "jer očigledno opet imate neke informacije koje ja nemam."

Mićunovića, ističe, nikad nije upoznao, niti sa njim razgovarao, u Splendidu ,ni bilo gdje drugo, niti, kako tvrdi - bilo ko drugi iz Demokrata.

"Uz to, sramota je da gospodina Davidovića, koji nije član Demokrata i dio poltičkog brloga u kojem obožavate da se valjate, prozivate i povezujete sa Branom Gvozdenovićem samo zbog toga što je radio u MORT-u. Radio je i za vrijeme gospodina Sekulića, i kratko za vrijeme sadašnjeg ministra Radulovića. Ja, takođe,gospodina Gvozdenovića ne znam i nikada njim nijesam pričao do debate u predizbornoj kampanji 2016. godine,koja je bila najgledanija,čini mi se, i u kojoj sam jasno rekao šta mislim o njemu i njegovom radu," kazao je Krapović.

Napomenuo je i da Opština Budva ne izdaje dozvole za sportske klubove, niti rješenja o lokaciji na Slovenskoj plaži. Opšte je poznato svima, smatra Krapović, ili barem svima koji su ozbiljni, da to radi Morsko dobro Crne Gore, pa je lidere PzP-a pozvao da o tom pitanju kontaktiraju upravo njih.

Takođe, Krapović ističe da nema saznanja o tome da li je sinovac Svetozara Marovića dobio neku dozvolu ili rješenje i o kojem klubu govore iz PzP-a.

"Što se tiče nelegalnog objekta predsjednika MZ Petrovac, obavještavam vas da sam nakon prijave građana Petrovca, lično insistirao, odmah po stupanju na funkciju, da se divlja gradnja evidentira,i to kod bivšeg načelnika Komunalne inspekcije iz redova DPS-a, te naložio da se o tome sačini foto-elaborat i zapisnik i uputi nadležnoj Upravi za inspekcijske poslove. Takođe, i od novog načelnika sam tražio da pošalje urgenciju po tom predmetu, tako da zašto se ne ruši objekat morate pitati nadležnu Upravu za inspekcijske poslove, a ne mene. Ovo su sve lako provjerljive informacije, postoji pisani trag o svemu što iznosim, zavodni pečati sa datumima, sve," ističe on.

Kako je kazao, u pregovorima sa Branislavom Gugijem Savićem nije pregovarao sam, već je tokom razgovora bio prisutan advokat Opštine Rodić, potpredsjednik Đurović, sekretar Plamenac, gospodin Savić i njegova dva advokata.

"Svi partneri u koaliciji su znali mnogo ranije nego što smo zakazali sjednicu,koju sam ja tražio, jer upravo je SO jedina po zakonu nadležna da donosi odluke o imovini opštine. Sporazum je odbijen 5 ili 6 puta sa moje strane prije nego je konačno presuda donesena. Dan pred sjednicu svi u koaliciji su potvrdili da će glasati za predloženo,a u ime DF-a je to uradio predsjednik SO Budva. Sjutradan na samoj sjednici DF je promijenio mišljenje,a da to nije znao niko drugi u koaliciji,čak ni nekoliko odbornika samog DF-a,koji su vidjelo se bili iznenadjeni i zbunjeni.Sve ovo sam već lično rekao gospodinu Medojeviću,Mandiću i Kneževiću u kabinetu predsjednika Opštine,uz opasku da se ozbiljna politika ne može tako voditi. Rekli su mi tada da je u pitanju nesporazum. Takođe sam im saopštio da ni ja lično, ni Demokrate nemamo problem da se Sporazum ne usvoji, samo je trebalo tražiti na koaliciji da ga odbijemo i da ne ide na skupštinu. Međutim, kao što rekoh, DF se složio," ističe Krapović.

Kako napominje, prije političkog angažmana je bio privatna ličnost, a ne javna, pa samim tim smatra da svoju biografiju ne mora nikome objašnjavati niti iko ima prava da je ocjenjuje.

Biografija Nebojše Medojevića, ipak, nadaleko je poznata, smatra gradonačelnik Budve.

"Pratite šta god hoćete, politika Demokrata je jasna: nema vraćanja DPS-a, nema saradnje sa zdravim, bolesnim ili bilo kojim drugim krilom DPS-a. To što se vama priviđaju ambasade i teorije zavjera kada smo mi u pitanju nije moj problem. Meni ne možete ništa spočitati, niti napadom na mene politički profitirati. Što se tiče navoda o nevaspitanju, u životu je, nažalost, stvari nekad neophodno nazvati pravim imenom. Već sam rekao da sam uključenjem u politiku u Budvi i Crnoj Gori pristao da se valjam u tom brlogu, ali isključivo iz pravih, patriotskih, odnosno lokalpatriotskih razloga. Moram da kažem, da sam na vašem mjestu, nakon mišljenja koje ste iznijeli o meni i mom radu, ja ne bih sa takvim čovjekom jedan minut proveo u koaliciji, već bih povukao podršku takvom čovjeku i odmah tražio nove izbore. Savjetujem vam da to i uradite," zaključio je Krapović.

Bonus video: