Krstović: Mnogima će komfor poremetiti lisice na rukama

"Ppšti zaključak ukupnog ponašanja funkcionera DPS-a je da se 30 godina borite za prvo mjesto u Spužu. Pred vama je veliko finale", poručio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Janko Krstović.
2456 pregleda 4 komentar(a)
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora

Očigledno je da u redovima DPS-a vlada potpuni haos nakon objelodanjivanja afere „Stanovi“, a nekoliko dana uzastopno dezorijentisanim saopštenjima DPS iz zarđalih političkih oružja puca direktno u sebe, što je danas učinio i poslanik Divanović, saopštio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Janko Krstović.

On je reagovao na ocjene poslanika DPS-a, Nikole Divanovića koji je danas poručio da se već 30 godina lideri opozicije "bespoštedno bore za prvo mjesto 'ispod crte'".

"Govoriti o borbi opozicije za komfor, predstavlja licemjerstvo prvog reda. Možda je Divanović mislio na komfor koji funkcioneri DPS-a imaju u dodjeljenim stanovima? Ili je Divanović zapravo saopštio osnovni motiv borbe DPS-a, pa je pomislio da su i drugima isti prioriteti", poručio je Krstović.

On je kazao da ne sumnja da funkcioneri DPS-a uživaju u različitim sadržajima komfora, od državnih stanova, službenih automobila i izdašnih plata.

"Vas očigledno ne dotiče to što preko 60.000 građana nama krov nad glavom ili što je 20% nezaposleno ili što 80.000 građana živi sa najviše 250 eura mjesečno. Vas zanima da steknete treći, peti ili deseti stan na teret budžeta, da uvećate sebi zarade i nagomilate koji milion više. I vi govorite o komforu. Vi koji ste nametnuli sistem u kome 80% građana mora da trpi i da se finansijski krpi iz mjeseca u mjesec, da bi vas 5% imali standard života kao najbogatiji sloj u najrazvijenijim državama", saopštio je odbornik Demokrata.

Krstović je poručio da je afera "Stanovi" dovela do raslojavanja unutar DPS-a, "jer se pokazalo da ne samo što se čašćavaju daleko od očiju javnosti narodnim novcem, nego to rade krijući jedni od drugih i na uštrb jedni drugih". "Sad na sve manipulativne načine želite prebaciti fokus javnosti na druge stvari, kao i danas".

"Ako ste mislili da ćete nesmetano uživati u stečenom komforu, otimajući od crnogorske sirotinje, da vam odmah kažemo, prevarili ste se. Slijedi istraga stambene korupcije i revizija dodjele stanova, pa će očigledno mnogima komfor poremetiti lisice na rukama. Kada uz sve to dodamo Briselski plan koji vas je doveo u zonu u kojoj je bio Ivo Sanader prije hapšenja, onda je jasno zbog čeka šaljete dezorijentisane i očajničke političke poruke.

O tome gdje vas mržnja prema drugom i drugačijem dovodi najbolje govori i to što ste svog oca okvalifikovali za izdajnika i državnog neprijatelja. Na takvom političkom pristupu bi vam pozavidio i Karl Šmit, nacional-socijalistički teoretičar politike. Na kraju, opšti zaključak ukupnog ponašanja funkcionera DPS-a je da se 30 godina borite za prvo mjesto u Spužu. Pred vama je veliko finale", zaključio je Krstović.

Bonus video: