Lekić izazvao Đukanovića na TV duel: Da pričamo o kriminalu, bratu i sestri

Goran Danilović je kazao da je „sloboda blizu, najljepša i najljudskija koju smo ikad imali u Crnoj Gori”
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 21:26h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić pozvao je, na tribini u Baru, šefa DPS-a Mila Đukanovića na televizijsko sučeljavanje.

“Pozivam gospodina Đukanovića na televizijski duel na kojoj god hoće televiziji, da razgovaramo i o kriminalu i o korupciji, pa čak i o bratu i sestri i njihovim poslovima”, poručio je Lekić na tribini u Baru.

Lekić je kazao da su, ukoliko DF bude u situaciji da se vlast u Crnoj Gori ne može konstituisati bez te partije, dvije trećine programa Fronta zauzimaju ekonomija, socijalna pitanja, a tek na kraju dolaze državna pitanja.

“U Evropi dominiraju pojmovi ekonomski i pravni patriotizam, a ne klasični patriotizam koji mi cijenimo i treba da postoji u Crnoj Gori, ali, mi smo protiv kvazi-patriotizma i protiv svega ovoga što se demonstrira ovih dana”, rekao je Lekić.

Ističući da je u centru programa DF konstituisanje pravne države, on je dodao da je to sistem koji će sankcionisati kršenje pravnih normi, kao i laž „ako to već moralne norme ne sankcionišu kako bi trebalo“.

“Režim je uznemiren, samo siju mržnju jer najbolje znaju šta ih čeka kada odu sa vlasti”

“Nailazimo na političku nekulturu, stvari koje smo pokušali da ignorišemo, da ne nasjedamo na provokacije. Oni su se uplašili naše želje da stvorimo pravnu državu. Uplašili su se naših biografija. Ja mogu biti simpatičan i antipatičan, ali svi oni koji večeras sjede u drugoj sali, znaju da ja nisam korumpiran, a takva je i cijela struktura ljudi u Demokratskom frontu”, istakao je Lekić.

Goran Danilović je kazao da je „sloboda blizu, najljepša i najljudskija koju smo ikad imali u Crnoj Gori”.

“Režim je uznemiren, samo siju mržnju jer najbolje znaju šta ih čeka kada odu sa vlasti. U DF su i Srbi, Crnogorci, Muslimani, Albanci, svi koji su spremni da grade jednu novu, poštenu i odgovornu Crnu Goru” , upozorila je Branka Bošnjak.

Ističući da neko „možda ne bi ni bio sretan da preuzme vlast u Crnoj Gori koja je u ekonomskom smislu rasturena“, Predrag Bulatović je ukazao da je to „naša država koju su doveli do ruba i zato se moramo prihvatiti toga teškog posla.”

“DF je snažno opredijeljen za EU. Čovjek koji je sinonim korupcije, nalazi se na čelnoj listi jedne koalicije. Iz Evrope će poručiti: mi ne želimo da se miješamo u demokratsku volju i to je generalno korektan stav, ali neka mi neko kaže da li lider jedne političke partije nastupa sa razdrljenom košuljom, kariranim sakoom i sa satom koji košta 120.000 eura?”

“Poput utjerivača dugova iz filmova. Takve teatralne nastupe Evropa nije vidjela od Benita Musolinija”, zaključio je Zarija Pejović.

Galerija

Bonus video: