Maraš: Stijepović za kampanju dao 47.500 eura, podijelio ih štabovima

"Čovjek je poklonio nešto za rodni kraj. To je dato štabovima i to je sve. Nije suma kojom vi manipulišete, već 47.500 eura. Te detalje znam jer sam obaviješten", izjavio je Maraš za podgorički dnevni list
9327 pregleda 41 komentar(a)
Iz snimka Duška Kneževića, Foto: Screenshot
Iz snimka Duška Kneževića, Foto: Screenshot
Ažurirano: 09.02.2019. 08:56h

Funkcioner Demokratske partije socijalista Milenko Maraš juče je u izjavi za "Dan" saopštio da Slavoljub Stijepović, bivši gradonačlenik Podgorice, a sadašnji generalani sekretar predsjednika Đukanovića, nije za potrebe izborne kampanje DPS-a dao 97.000 eura, nego 47.000 eura koje je podijelio štabovima.

Kako piše "Dan" time je po prvi put i zvanično iz DPS-a potvrđena informacija o nelegalnom finansiranju vladajuće stranke, što je početkom januara video-snimkom dokumentovao vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, a u razgovoru sa snimka se čuje Knežević koji je govorio o cifri od 97.500 eura.

Maraš, bivši predsjednik Skupštine Gradske opštine Golubovci, kaže da zna te detalje jer je obaviješten.

"Čovjek je poklonio nešto za rodni kraj. To je dato štabovima i to je sve. Nije suma kojom vi manipulišete, već 47.500 eura. Te detalje znam jer sam obaviješten", izjavio je Maraš za podgorički dnevni list.

On je kazao da tužilaštvu nije davao iskaz povodom političke korupcije i nelegalnog finansiranja DPS-a, „ali hoće ako bude bilo potrebe”.

"Nijesam davao iskaz tužilaštvu. To je notorna laž. Niko nije išao u tužilaštvo. Ukoliko me pozovu, fala Bogu, uredno ću se odazvati. Ovo nije afera uopšte, a nije ni sistem", rekao je Maraš.

Novinarima "Dana", kako navode, komentar nisu dali Stijepović, bivši predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić, ni njegova nasljednica Tanja Stajović, ali ni predsjednik SO Golubovci Ratko Stijepović.

Bonus video: