Marković čestitao Trampu stupanje na dužnost predsjednika SAD

"Sjedinjene Države će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera u našim zajedničkim naporima da se obezbijedi dugoročna stabilnost na Zapadnom Balkanu i osigura njegova evroatlantska i evropska perspektiva"
78 pregleda 33 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.01.2017. 10:07h

Povodom stupanja na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, premijer Duško Marković uputio je Donaldu Trampu čestitke i najbolje želje za obavljanje funkcije, saopšteno je iz Vlade.

"Uvjeren sam da će SAD pod Vašim vođstvom, u današnjem svijetu punom bezbjednosnih i ekonomskih izazova, nastaviti da igraju ključnu ulogu kao jedan od lidera slobodnog i demokratskog svijeta. Sjedinjene Države će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera u našim zajedničkim naporima da se obezbijedi dugoročna stabilnost na Zapadnom Balkanu i osigura njegova evroatlantska i evropska perspektiva. Prijateljstvo dvije zemlje iskovano je u teškim i izazovnim vremenima za naš region, kada je utemeljeno na principima pouzdanosti i čvrstog povjerenja, koji su temelj našeg savezništva i u budućnosti", navodi se u čestitki Markovića.

On je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvo činjenicom da "istorijsko prijateljstvo i strateško partnerstvo dvije zemlje najdublji iskaz imaju u kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenjih Država u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju evroatlanskih i evropskih aspiracija Crne Gore".

"Vjerujem da će to dodatno biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, što je u skladu i sa porukom iz Vašeg inauguralnog govora da će "SAD ojačati sve svoje saveze". Sa uvjerenjem da će tokom Vašeg mandata odnosi između Crne Gore i Sjedinjenih Država biti dodatno unaprijeđeni kroz dalje jačanje partnerstva i saradnje, molim Vas, gospodine Predsjedniče, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja", navodi se u čestitki Markovića novoizabranom predsjedniku SAD Trampu.

Bonus video: