Marović: Sigurno ćemo osvojiti 41 mandat

To uvjerenje Marović je potkrijepio navodnim rezultatima istraživanja javnog mnjenja
85 pregleda 110 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 22:53h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović poručio je da je koalicija “Evropska Crna Gora–Milo Đukanović” siguran pobjednik na predstojećim izborima.

To uvjerenje Marović je potkrijepio navodnim rezultatima istraživanja javnog mnjenja, koje je saopštio prvi put na promotivnom skupu u Kolašinu.

“Prema tim istraživanjema DPS, odnosno SDP i koalicija će imati najmanje oko 48 do 49 procenata birača u Crnoj Gori, što je više nego sve opozicione stranke zajedno, iako su one formalno podijeljene, a ustvari su jedno te isto”, rekao je Marović.

Prema njegovim riječima, nema dileme ko će formirati većinu u sledećem mandatu.

"Bilo bi mi iznenađenje da osvojimo manje od 42, a sigurno ćemo osvojiti 41, mada očekujem 43, pa zajedno sa glasovima naših koalicionih partnera, koji se sada takmiče izdvojeno, 48 ...", rekao je Marović.

On je rekao da “ideja autoputa nije umrla”, objašnjavajući da je glavni razlog kašnjenja u realizaciji tog projekta ekonomska kriza, te loš finansijski aspekt.

“Pred naredne izbore nećemo pričati o tome da li smo počeli autoput, već koliko smo kilometara njime prošli”, rekao je Marović.

U svom govoru nije zaobišao kritike na račun političkih konkurenata, Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore.

“Sjetite se samo da su ovi, koji su sada promijenili ime, prije šest godina pobijedili, ne bismo sada imali nezavisnu Crnu Goru”, rekao je Marović, navodeći da Pozitivna obmanjuje “prije svega sebe”.

Pojašnjavajući “šta znači dati glas toj partiji”, on je rekao da je suština u tome da “Pozitvna pokupi glasača koji su nekada glasali za nezavisnost, ali ne da budu između vlasti i opozicije, nego da ih odvedu tamo gdje vodi Nova”.

Poručio je i da je elementarno neodgovorno što iz Pozitivne tvrde da Milo Đukanović neće biti premijer.

“Juče ili prekjuče sam čuo kako je jedan mladi čovjek koji vodi jednu, uslovno rečenu mladu stranku, rekao kako je najveća obmana da Đukanović vodi koaliciju, a da neće biti premijer. Zapitao sam se kako to može neko elementarno odgovoran da kaže. Kako oni mogu znati o nama, kad mi ne znamo ko će biti premijer. Mi znamo da će biti najbolji od nas u ovom trenutku u ovom vremenu, a taj najbolji nas vodi, jer ne bi nas vodio da nije najbolji. Prema tome, ako nas neko ko je najbolji vodi, onda ćemo mi najbolji odlučiti o tome ko će biti premijer”, rekao je Marović, poručujući da ”nije pozitivno pričati ono što ne znate”.

On je sa predsjednikom Opštine Darkom Brajuškovićem i predsjednikom OO DPS posjetio manastir Morača, razgovarao sa sveštenstvom, ali i gostovao na lokalnoj televiziji, gdje je kritikovao listove “Vijesti” i “Dan”, kao i TV“Vijesti”, jer je tokom predizborne kampanje DPS “vrlo neravnopravan, jer su najčitaniji i najgledaniji mediji u rukama opozicije”.

Galerija

Bonus video: