Medojević: Ovo je uvod u policijsku državu, u parlamentu sproveden pravi državni udar

Poslanik DF-a Slaven Radunović je istakao da će plan o daljem djelovanju uskladiti sa crkvom i da neće vući jednopartijske poteze
29204 pregleda 79 komentar(a)
Medojević na presu, Foto: Boris Pejović
Medojević na presu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.12.2019. 15:44h

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da su juče branili prave vrijednosti Crne Gore.

Skupština Crne Gore sinoć je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe. Poslije uzimanja izjave Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević zadržani su u policiji, dok su ostali poslanici pušteni.

“Mi smo juče, kao poslanici najjače opozicione partije u Crnoj Gori branili čast, obraz, dostojanstvo, tradiciju, prave vrijednosti Crne Gore i ponosni smo na sve što smo juče uradili”, kazao je Medojević.

On je istakao da nema potrebe da iskazuje solidarnost i brigu zbog tri brata - Andrije Mandića, Milana Kneževića i Miluna Zogovića koji su još zadržani u “kazamatima crnogorske policije sa smiješnim obrazloženjima korumpiranih i kupljenih tužilaca”.

“Juče su poslanici DF-a branili temeljne vrijednosti Crne Gore i bez obzira na političke razlike, znamo da je odnos prema Pravoslavnoj crkvi, pravoslavlju i Mitropoliji u stvari odnos prema našoj prošlosti, odnos prema temeljima ove države i budućnosti”, istakao je on.

Medojević
Medojević(Foto: Boris Pejović)

Medojević je kazao da je cijela javnost vidjela da nijesu napravili nikakav incident:

“DF je juče bio na braniku onih pravih starih vrijednosti i mi ćemo nastaviti da se borimo. Svi građani koji nas danas intenzivno kontaktiraju, od nas očekuju dalje planove i aktivnosti. DF uvijek ima plan za sve što nas čeka”.

On je kazao da očekuju da će njihove kolege biti puštene na slobodu, navodeći da će brzo krenuti u političke konsultacije “kako dalje postupati i artikulisati ogromno narodno nezadovoljstvo zbog onog što je juče viđeno u parlamentu”.

Odgovarajući na pitanje šta će preduzeti u narednim danima, Medojević je kazao da su i prethodnih dana imali posebnu obavezu prema Mitropoliji i pokušavali da sinhronizuju aktivnosti sa građanima, organizacijama, kolegama iz opozicije...

“Nadamo se da ćemo u narednim danima i sa njima uspostaviti određenu komunikaciju, kako da, kao opoziciona javnost, odgovorimo...Ovo je uvod u policijsku državu, u parlamentu je juče sproveden pravi državni udar”.

Medojević je iskazao oštar protest zbog prebijanja građana i vladike Metodija.

Medojević je rekao da je kazna koja im je izrečena, da ne mogu ući u Skupštinu 15 dana, neutemeljena.

On je kazao da u Skupštini nije bilo incidenta, već samo gurkanja.

"Nismo nikog napali fizički, jesmo razmijenili oštre riječi".

Poslanik DF-a Slaven Radunović je istakao da će plan o daljem djelovanju uskladiti sa crkvom i da neće vući jednopartijske poteze.

Bonus video: