Medojević: Đukanovićeva retorika mržnje je uvod u likvidacije

Medojević je uvjeren da je Đukanović razvio sistem “personalne vladavine”, a da se on nalazi na vrhu piramide
0 komentar(a)
Milo Đukanovic, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.04.2012. 02:28h

Poruka lidera DPS-a Mila Đukanovića da “svako mora ponijeti svoj krst za ono što je radio” je poruka diktatora koji na raspolaganju ima dvije poluge vlasti: strah i pokušaj da sebe predstavi kao patriotu, a istovremeno i opomena najbližem okruženju da moraju biti pokorni, jer bi u suprotnom mogli loše da prođu, ocijenili su sagovornici “Vijesti”.

Prvi čovjek DPS-a u intervjuu Atlas televiziji rekao je, između ostalog, da “niko nije imao njegov mandat ni za jednu nezakonitu radnju”, te da “svako treba da bude odgovoran za ono što je radio”.

Predstavnici političkog i javnog života smatraju i da Đukanovićeve izjave proizilaze iz straha i nervoze zbog onog što će uslijediti, a opomene su pokušaj bivšeg premijera da zavede red među saradnicima.

"Staćemo na stranu onih koji se bore za pravednu Crnu Goru”, rekao je Medojević “Vijestima”.

“To je retorika koja odiše jezikom mržnje i koja može biti uvod u fizičke likvidacije prema vlasnicima i novinarima 'Vijesti' i ja ću tražiti sastanak sa ambasadorom SAD-a da ukažem na zabrinutost da Đukanović ulazi u fazu koja je imanentna diktatorima i koja odiše silom. Staćemo na stranu onih koji se bore za pravednu Crnu Goru”, rekao je Medojević “Vijestima”.

Uvjeren da je Đukanović razvio sistem “personalne vladavine”, a da se on nalazi na vrhu piramide, Medojević je rekao da bivši premijer sada procjenjuje “ko u njegovoj piramidi može biti žrtvovan, na način kako je to bio Svetozar Marović”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: