Milačić zapalio NATO zastavu na Trgu nezavisnosti

On je poručio da je riječ o "nedemokratskoj organizaciji koja ubija nedužne širom svijeta", te da se radi o "plamenu slobode koji treba da se vidi do Vašingtona i Brisela"
13804 pregleda 197 komentar(a)
Sa trga, Foto: Čitalac Vijesti
Sa trga, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 12:17h

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, zapalio je zastavu NATO saveza na performansu na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

NATO danas obilježava 70 godina postojanja, a na performansu na glavnom gradskom trgu su se tokom performansa čule i sirene, kao podsjećanje na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine.

Prisutni su nosili i fotografije na kojima su žrtve NATO bombardovanja 1999.

„NATO, nek ti je srećan rođendan. Da Bog da ti bio poslednji“, kazao je Milačić tvrdeći da je riječ o najvećoj zastavi NATO saveza koju je neko, u istoriji ove alijanse, zapalio.

Ovim, kako je rekao, želi da pošalje poruku da je riječ o "nedemokratskoj organizaciji koja ubija nedužne širom svijeta", te da se radi o "plamenu slobode koji treba da se vidi do Vašingtona i Brisela".

Milačić je poručio da će današnji čin postati tradicija, svakog četvrtog aprila, sve dok se odluka o članstvu Crne Gore u NATO savezu ne donese "demokratski, na fer i slobodnom referendumu, kako to želi ogromna većina građana Crne Gore".

Nakon paljenja zastave, predsjednik Prave se zajedno sa prisutnim članovima uputio do Ministarstva odbrane, gdje je preko ograde bacio ostatke zapaljene zastave.

„Ministar odbrane Predrag Bošković danas je poručio da je NATO savez najuspješnija vojno-politička organizacija u istoriji. Evo jednom da se usaglasim sa ministrom Boškovićem, nekadašnjim pripadnikom formacije Beli orlovi. Tačno je gospodine Boškoviću da je NATO najuspješnija organizacija u istoriji, ali najuspješnija u ubijanju, u razaranju, u širenju nestabilnosti, ne samo u Crnoj Gori, već širom svijeta. Najuspješnija je u još nečemu, u ubijanju naše djece i sram da te bude ministre Boškoviću za ovakvu izjavu“, poručio je Milačić.

Bonus video: