Mugoša: Naši poljoprivrednici će imati iste uslove za rad, kao i oni u EU

"Buduća vlast, koju će sačinjavati Građanski savez za promjene, kroz model privatno-javnog partnerstva, formiraće vaterinarsku ambulantu", obećao je Mugoša
58 pregleda 7 komentar(a)
Budimir Mugoša, Foto: Građanski savez za promjene
Budimir Mugoša, Foto: Građanski savez za promjene
Ažurirano: 16.05.2018. 11:50h

Kandidat za odbornika Građanskog saveza za promjene (SDP-DEMOS-Slobodni građani) Budimir Mugoša poručio je da će 27. maja kada taj Savez donese promjene i postane stožer vlasti u Podgorici tri do pet odsto budžeta Glavnog grada biti usmjereno na poljoprivredu.

"Naši poljoprivrednici će imati iste uslove za rad, kao i oni u zemljama Evropske unije (EU), i moći će kvalitetno da žive od svog rada", naglasio je Mugoša u razgovoru sa građanima koji su se okupili na njegovom domaćinstvu u Donjoj Gorici u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Građanskog saveza za promjene, Mugoša se posebno osvrnuo na činjenicu da opština Podgorica dosad nije riješila pitanje građevinskih dozvola za objekte koji koriste poljoprivrednici.

"Nijedan objekat koji koriste poljoprivrednici u našem gradu ne može biti legalizovan. Mi iz Građanskog saveza za promjene vam garantujemo da ćemo ovo pitanje riješiti odmah nakon što preuzmemo odgovornost za upravljanje Podgoricom", rekao je on.

Mugoša je istakao i da se poljoprivrednici koji se bave stočarstvom suočavaju sa velikim problemom koji se odnosi na veterinarske službe.

"Zato će buduća vlast, koju će sačinjavati Građanski savez za promjene, kroz model privatno-javnog partnerstva, formirati vaterinarsku ambulantu", obećao je on.

Mugoša je izrazio zadovoljstvo zbog posjete, ističući da je ovakav, tradicionalan vid druženja u kućnoj atmosferi, pomalo zaboravljen u novije vrijeme, a iskoristio je priliku i da uputi poruku ljudima koji se bave istim poslom kao i on i ostalim građanima da će Građanski savez za promjene iskoristiti sve nadležnosti lokalne samouprave da im posao učini lakšim.

"Uvjeren sam da će Građanski savez za promjene dobiti podršku svih slobodnih građana u Podgorici kako bismo zajednički i u dogovoru realizovali sve projekte o kojima sam govorio a koji će značajno olakšati i unaprijediti rad svih nas koji se bavimo poljoprivredom", zaključio je on.

Bonus video: