"Ne trebaju nam tenzije": Marković i Brnabić razgovarali o crkvenom pitanju

Predsjednik Vlade je današnji kratak razgovor sa koleginicom iz Srbije ocijenio korisnim
8901 pregleda 20 komentar(a)
Sa samita, Foto: Vlada Crne Gore
Sa samita, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade, Duško Marković, kazao je da je na Samitu Zapadnog Balkana u Poznanju sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić, razgovarao o Predlogu Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je otvorio to pitanje sa koleginicom iz Srbije.

„Koleginica Ana me pitala o čemu se radi. Rekao sam da se radi o pripremi zakona kao programskoj i ustavnoj obavezi Vlade, da je zasnovano na standardima i principima ne samo nacionalnog zakonodavstva već i Savjeta Evrope”, rekao je Marković i podsjetio da je pitanje vjerskih zajednica u Crnoj Gori trenutno uređeno Zakonom iz 1977. godine.

„Nema razloga da na tom pitanju postoji konfrontacija između dvije države i dogovorili smo se da u narednom periodu o tim i drugim pitanjima koja mogu zavrijediti interesovanje jedne i druge javnosti razgovaramo direktno, na institucionalnom nivou i da ne dajemo povoda da se podižu tenzije između dvije države jer nam to ne treba”, istakao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, današnji kratak razgovor sa premijerkom Brnabić ocijenio korisnim i iskazao uvjerenje da će se u narednim danima stvoriti pretpostavke da i o tim pitanjima razgovaraju kao dvije susjedne i prijateljske države.

Bonus video: