Nesuglasice albanskih lidera i pored platforme: Optužili Camaja da je uslovljavao saradnju

“Predstavnik DS je tražio da na listi ne budu funkcioneri AA koji su na državnim funkcijama, dakle stranački vrh, već da Camaj bude nosilac liste. Iako smo pozivali na izbjegavanje međusobnih obračuna tokom kampanje, svaki put ćemo na isti način odgovoriti na netačne navode”, naveli su u AA
80 pregleda 2 komentar(a)
Albanska alternativa, Demokratski savez (Novine), Foto: Malesia.org
Albanska alternativa, Demokratski savez (Novine), Foto: Malesia.org
Ažurirano: 09.11.2017. 19:13h

Predstavnici Albanske alternative (AA) optužili su funkcionera Demokreatskog saveza (DS) Nikolu Camaja da je tražio bude nosilac zajedničke liste u Tuzima, uslovljavajući time predizborni savez te dvije partije.

Camaj je ranije kazao da nije tražio da bude nosilac liste, već da je insistirao da se Albanska alternativa odrekne učešća vlasti na državnom nivou.

Dvije partije su time počele predizborna prepucavanja, nepunu nedjelju nakon potpisivanja platforme o zajedničkom djelovanju u Tuzima.

Albanske partije tada su se obavezale da zajednički pregovaraju o formiranju nove vlasti u Tuzima, a njeno potpisivanje pozdravilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Albanije.

“Predstavnik DS je tražio da na listi ne budu funkcioneri AA koji su na državnim funkcijama, dakle stranački vrh, već da Camaj bude nosilac liste. Iako smo pozivali na izbjegavanje međusobnih obračuna tokom kampanje, svaki put ćemo na isti način odgovoriti na netačne navode”, naveli su u AA.

Bonus video: