Nikolić: Bojanić je marioneta Demokratskog fronta - Vijesti.me
"SASTALA SE STARA I DOBRO POZNATA LICA"

Nikolić: Bojanić je marioneta Demokratskog fronta

"A opozicija ima samo jedan oko kojeg se okuplja, da sruše Mila Đukanovica, a onda da delegitimišu projekat crnogorske nezavisnosti"

Andrija Nikolić
Andrija Nikolić (Foto: skupština.me)

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić nazvao je danas kandidata većeg dijela opozicije za predsjednika Crne Gore Mladena Bojanića "marionetom Demokratskog fronta".

"Zajednička sjednica glavnih odbora svih konstituenata Demokratskog fronta, organizovana u znak solidarnosti sa Milanom Kneževićem i uz podršku predsjedničkog kandidata tog saveza Mladena Bojanića, sa koje su nas zajednčki obavijestili da je u toku "bitka za našu hrišćansku i pravoslavnu Crnu Goru", najuvjerljiviji je dokaz marionetske uloge njihovog predsjedničkog kandidata koji aplaudira na skupu gdje se Crna Gora dijeli na pravoslavnu, i onu koja to nije.  Sastala su se, dakle, stara i dobro poznata lica sa najdužim opozicionim stažom u Evropi, da nas podsjete kako svi do jednog, predstavljaju političko nasljeđe koje je Slobodan Milošević uspostavio u Crnoj Gori preko Socijalističke narodne partije, stranke sa ličnom kartom odštampanom u Beogradu, koja je prvo poslužila njemu, a onda i Vojislavu Koštunici, da se obračunavaju sa političkim neistomišljenicima u Crnoj Gori", istakao je Nikolić.

On je dodao da tadašnji ključni izvršioci političkih naloga Beogradu, raspoređeni u Demokratskom frontu, te u Demokratama i SNP-u, koji su sve uradili da Crne Gore ne bude, danas isturaju političkog statistu Mladena Bojanića, preko kojeg žele da preuzmu upravljanje Crnom Gorom.

"Dakle, Mandić, Bulatović i Medojević, su i ovog puta, osmislili predsjedničkog kandidata po mjeri inostranih mentora, pa se postavlja pitanje, kakav je to kandidat koji iznajmljuje usluge onima, koji se vječito iznajmljuju drugima? Treba li da pretpostavimo da su ljudi koji nikad nijesu postali faktor lojalnosti sopstvenoj državi, za svog kandidata odabrali covjeka drugačijih svjetonazora? Odgovor je jedan, Mladen Bojanić je poslušnik i kandidat njegovih ideoloških istomišljenika iz DF-a, koji, suočeni sa oduzimanjem pasoša, nijesu bili kadri da “osmisle” neko kvalitetnije rješenje", rekao je Nikolić. 

Po njegovim riječima, zajednički predsjednički kandidat, treba da podrazumijeva zajednički državni plan.

"A opozicija ima samo jedan oko kojeg se okuplja, da sruše Mila Đukanovica, a onda da delegitimišu projekat crnogorske nezavisnosti. Dakle, mržnja prema Đukanovicu, predstavlja smisao njihovog postojanja na političkoj sceni. Međutim, očigledno nijesu izvukli pouku iz desetina izbornih poraza - sve sto počiva na mržnji i na izdaji, osuđeno je na propast", zaključio je Nikolić.