Nova izlazi na izbore u Tivtu, pozivaju na široku opozicionu koaliciju

Nova srpska demokratija je bojkotovala prethodne lokalne izbore u Tivtu u aprilu 2016. godine
10637 pregleda 17 komentar(a)
Zgrada SO Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Zgrada SO Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Ažurirano: 14.02.2020. 14:24h

Nova srpska demokratija će učestvovati na lokalnim izborima u Tivtu koji će biti održani 5. aprila.

Potvrđeno je to danas zvanično iz opštinskog odbora Nove u Tivtu, uz napomenu da su takvu odluku donijeli OO i Glavni odbor partije.

„Obavještavamo građane da smo u punom demokratskom kapacitetu otvoreni za saradnju i pravljenje koalicije sa ostalim opozicionim strankama u našoj opštini, kako bi i na taj način pokazali želju i spremnost za promjenu ovog odnarođenog režima koji je odavno zaslužio da više ne bude na tom mjestu. Samo tako ćemo, čvrsto uvjereni kao nikada do sada, pokazati da smo spremni i odlučni da u pobjedničkom duhu opravdamo sva vaša očekivanja i da kao buduća nova vlast u našoj opptini budemo dostojni toga", stoji u saopštenu koje potpisuje predsjednik OO Nove Tivat, Savo Klakor.

Iz te partije poručili su da bi eventualnim zajedničkim nastupom opozicionih stranaka na tivatskim lokalnim izborima, „pokazali da svi građani u našoj opštini, bez obzira na vjeru i naciju, moraju uživati jednaka prava i da naše raznolikosti čine naše najveće bogatstvo.“

Nova je bojkotovala prethodne lokalne izbore u Tivtu u aprilu 2016. a zbog tada aktuelne priče o stvaranju fer izbornih uslova i formiranju tehničke Vlade za parlamentarne izbore u Crnoj Gori oktobra te godine. Na lokalne izbore u Tivtu tada nisu izašle ni Demokrate, URA, PzP i Demos.

Demokrate: Bojkota nema ako svi u njemu ne učestvuju

Prva reakcija na najavu Nove da će učestvovati na lokalnim izborima u Tivtu, stigla je od Demokrata.

"Bojkot izbora ima smisla samo ako u njemu učestvuju svi relevantni politički subjekti. Mi primamo k znanju ovu odluku Nove, a organi partije će uskoro zauzeti svoj stav", kazao je predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić.

Na izbore u Tivtu će od aktuelnih opozicionih snaga u tom gradu, kako je "Vijestima" nezvanično rečeno u toj građanskoj listi, sigurno izaći i Bokeški Forum.

Bonus video: