Novi protest zakazan za subotu, organizatori: Uputićemo nove zahtjeve

"Nakon govora i proglasa šetnja će biti nastavljena Ulicom slobode ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti"
11661 pregleda 159 komentar(a)
Sa prošlog protesta, Foto: Boris Pejović
Sa prošlog protesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.02.2019. 18:01h

Organizatori građanskog protesta "97.000 - Odupri se", pozvali su građane da izađu u subotu, u 18 časova, na novi protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

"I ove subote pozivamo slobodne građane i građanke da 2. marta u 18 časova izađemo na Trg nezavisnosti i pokažemo da mi smo država, da zajedno možemo dovesti do suštinske promjene sistema koji je zaboravio da treba da služi javnom i interesu građana i građanki, a ne bilo kom i čijem drugo. Oduprimo se", saopšteno je.

Protest u subotu je četvrti građanski protest pod sloganom "97.000 – Odupri se!".

"Protestna šetnja slobodnih građana i građanki počeće na Trgu nezavisnosti, gdje ćemo uputiti nove zahtjeve. Nakon govora i proglasa šetnja će biti nastavljena Ulicom slobode ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti", saopštili su organizatori protesta.

Oni navode da će protestnom šetnjom, "kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana i građanki."

"Kao i do sada, pokažimo moć, ali i odgovornost koju nosimo kao slobodni građani i građanke. Očekujemo da naše okupljanje protekne mirno i dostojanstveno. Apelujemo na građane i građanke da nam se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i drugih obilježja. Uz zahvalnost iskazanu na prošlim protestima, učesnike četvrtog okupljanja pozivamo na solidarnost i uvažavanje prema djeci, starijima, trudnicama i OSI populaciji."

Kazali su da će redarska služba ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje, ali isto očekuju i od okupljenih.

"Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke da pruže aktivnu pomoć redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara. Ne dozvolimo da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da pokažemo da su građani i građanke država. Kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici. Pozivamo na još jedno druženje slobodnih građana i građanki. Obilježje ovog protesta je #oduprise", zaključeno je u saopštenju organizatora.

Bonus video: