Nrekić opet šef ulcinjskog DPS-a

Ulcinjski odbor DPS odavno ne funkcioniše sinhronizovano uprkos tome što je Nrekić u svom mandatu ostvario najbolji rezultat partije od uvođenja višestranačja. DPS je trenutno najjača partija u Ulcinju sa devet mandata ali je u opoziciji što Nrekiću zamjera dio članstva
58 pregleda 10 komentar(a)
Ljoro Nrekić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ljoro Nrekić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.05.2015. 20:39h

Doskorašnji predsjednik ulcinjskog DPS Ljoro Nrekić na sjednici OO većinom glasova reizabran na tu funkciju. Ulcinjski odbor DPS broji 105 delegata, a sjednici je prisustovalo njih 88.

Nrekić je dobio podršku više od 80 delegata jer je on bio favorit centrale iz Podgorice. Prema saznanjima "Vijesti" na sjednici je bilo napeta atmosfera uz nekoiliko žučnih rasprava delegata koji su se protivili reizbnoru Nrekića za predsjednika. Nrekić se nije javljao na telefone dostupne "Vijestima", a jedan od kandidata za šefa OO DPS bio je bijesan.

"Sve sam im rekao u lice i zbog čega Nrekić ne bi trebalo da bude predsjednik OO DPS Ulcinja. Ništa nijesu uvažil i zato sam napustio sjednicu nekoliko minuta prije kraja", kazao je on.

Ulcinjski odbor DPS odavno ne funkcioniše sinhronizovano uprkos tome što je Nrekić u svom mandatu ostvario najbolji rezultat partije od uvođenja višestranačja. DPS je trenutno najjača partija u Ulcinju sa devet mandata ali je u opoziciji što Nrekiću zamjera dio članstva.

Visoki funkcioner ulcinjskog DPS Muhamed Spuža lani je optužio Nrekića i katolički lobi u partiji za zloupotrebu službenog položaja i nepotizam.

Dopis, koji "Vijesti" posjeduju, upućen je nakon januraskih vanrednih izbora na kojima je DPS, poslije decenijske dominacije albanskih nacionalnih partija, uspio da preuzme primat sa devet mandata.

Spuža, bivši direktor OŠ "Boško Strugar" i koordinator pokreta za nezavisnu evropsku Crnu Goru u Ulcinju, svojim šefovima je na više od deset strana objasnio zašto je nezadovoljan stanjem u OO DPS iako je ta partija u najjužnijoj opštini ostvarila najbolji rezultat od uvođenja višestrančja. On je optužio lokalno rukovodstvo na čelu sa Nrekićem i poslanikom Ljuiđom Škreljom zbog neuspjeha u pregovorima oko formiranja vlasti u Ulcinju.

"Treba da vas je sram i stid što ste uspjeli da „izgorite“ znoj i muku ljudi koji su danonoćno radili po terenu. Srozali ste i ugled Đukanovića i ponizili 3.174 naših glasača. Tražim vaše ostavke a ulcinjskom DPS će svanuti kada vi odete", naveo je tada nezadovoljni funkcioner DPS ocjenjujući da DPS nikada više neće ostvariti takav izborni rezultat.

Nešto kasnije, na sjednici OO kojoj su prisutvovali koordinatori Sanja Vlahović i Goran Jevrić, Spuža je tvrdio da mediji spinuju i izmišljaju.

"Dvije trećine članova IO i OO DPS su bez posla. Prepušteni su sami sebi a za to su zaslužni bivši i sadašnji predsjednik OO", rezimirao Spuža.

Nije se libio ni da progovori o osjetljivim temama, posebno kada je Ulcinj u pitanju.

"Od 1997, presdjednici OO DPS su pripadnici jedne konfesije- katolici. Kako to da nema kandidata iz drugih konfesija i nacija koji mogu uspješno da vode našu partiju. Dokle više Anton, Ljubo, Ljoro", pitao je Spuža.

Bonus video: