"Da se čuje glas građana Bara": Opozicija očekuje i da "Biram Bar" potpiše inicijativu

Opozicija traži sazivanje sjednice SO Bar, po pitanju organizovanja referenduma na kome bi se građani izjasnili o izgradnji vrtića u gimnazijskom dvorištu
1928 pregleda 6 komentar(a)
Sa jednog od protesta u Baru, Foto: Radomir Petrić
Sa jednog od protesta u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.02.2019. 15:52h

Opozicioni odbornici u Skupštini opštine Bar očekuju od odbornika "Biram Bar" da potpišu inicijativu za sazivanjem sjednice SO Bar, po pitanju organizovanja referenduma na kome bi se građani izjasnili o izgradnji vrtića u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović".

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju opozicionih odbornika, dokument koji su potpisali odbornici Demokrata, GP URA, DF-a, SNP-a, SDP-a i Prave Crne Gore, potpisan je "bez ikakvih uslovljavanja i organizovanih sastanaka" devetoro odbornika opozicije u Baru.

"Na isti način, isti papir, ne jedan nego tri papira: zahtjev za održavanje sjednice SO Bar, predlog odluke i obrazloženje dobio je i odbornički klub "Biram Bar". Ovdje nema nedoumica ili nepoznanica, zahtjev je jasan i upućen onima koji su glasali ZA građansku inicijativu. Od kolega iz "Biram Bar", njih 5 od 14 odbornika, očekujemo da stave svoj potpis", navodi se u saopštenju.

Što se tiče sastanka, dodaju, "nema nikakvih problema da, kada kolege iz "Biram Bar" potpišu zahtjev, sjednemo, sastanemo se u sali Skupštine opštine i dogovorimo oko svih tehničkih detalja i nedoumica".

"Za razliku od kolega iz "Biram Bar", koji su dio vladajuće koalicije, mi nemamo nikakvih informacija od vladajućih partija, jer nemamo nikakvu komunikaciju sa njima. Na nama je da učinimo šta možemo, a onima koji su bili uzdržani damo šansu da promijene mišljenje, barem po pitanju referenduma i čuju glas građana Bara", zaključuje se u zajedničkom saopštenju opozicionih odbornika u SO Bar.

Bonus video: