Opština Tivat: Božović nezakonito obavljao poslove

"Plata sedam, osam godina i stan - toliko je ukratko 'dobri domaćin' Božović koštao Opštinu Tivat. Za nikakav rezultat. No, to nije sve", navode iz Opštine
2727 pregleda 3 komentar(a)
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Predsjednik OO Crnogorske Tivat i bivši sekretar za informacione sisteme i zajedničke poslove, Goran Božović, uporno istrajava u nekoliko teza uplićući pritom sam sebe u sve veću mrežu laži i neistina i obmana, saopštili su iz Opštine Tivat.

"No, to nije ništa neubičajeno za osobu koja se rukovodi pravilom „tri puta izgovorena laž postaje istina“. Ne računa, međutim, na podatak da je mnogo onih koji i o Božoviću i o njegovom radu znaju punu istinu. Kako u Opštini, tako i u Tivtu", navodi se u reagovanju na ranije saopštenje Božovića.

"Božovićeva teza 1: svi zaposleni u Opštini Tivat su „poltroni“ i potpune neznalice koje su na radna mjesta “dovedeni” isključivo na osnovu partijske pripadnosti a njihovi „osnovni načini funkcionisanja su po pravilu laži i manipulacija“. Božović je, inače, u Opstini Tivat radio niz godina. I sada prima platu iz opštinskog budžeta. Ali to u njegovoj percepciji nije naknada iz budžeta Opštine, njega u tom slučaju „plaćaju građani Tivta“. O tome koliko je koštao građane Tivta, biće još riječi. Naravno da za sve godine njegovog rada u sekretarijatu za informacione sisteme i zajedničke poslove ne postoji dopis, ili primjedba ili zvanicna negativna reakcija na bilo čiji rad u Opštini, bilo koji projekat Opštine, odluku, rješenje, akt, ništa! Nikada sekretar za informacione sisteme Božović nije imao niti jednu primjedbu na rad Opštine i njenih organa, ustanova i preduzeća. Naprotiv", ističu iz Opštine Tivat.

To je, kako navode, ipak bio "neki drugi Božović".

"Taj je stigao iz Ministarstva u Srbiji, forsirao ekavski izgovor, ubrzo se prebacio na ijekavski, pa transformisao na crnogorski. Sadašnji “predśednik” Crnogorske izlizao je kvaku na kancelarijama OO DPS-a sve dok ga nisu pustili unutra. Uvijek prvi unutra, posljednji van. Ni na partijskim skupovima nikada nije iznio nikakvu primjedbu, doduše ni konstruktivni predlozi mu nisu upamćeni. Naravno da njegova reakcija ljutitog tinejdžera kojem roditelji ne daju tablet, nije isprovocirala nikoga", navode iz Opštine.

Za takve istupe, kako su kazali, nije nadležna lokalna samouprava, već da je to resor nekih drugih ustanova.

"Božovićeva teza 2: Sve poslove sam uvijek obavljao visoko-kvalitetno, profesionalno, odgovorno, savjesno, časno, pošteno, u skladu sa zakonom i pažnjom dobrog domaćina... Mnoge naučio svome poslu“. Taj „dobri domaćin“ sada sa mjesta predsjednika male lokalne partije, u skladu sa svojim tezama treba da odgovori na nekoliko pitanja. Najprije, kako su uzorne kolege čiji rad godinama nije dovodio u pitanje (čak, štaviše, kako tvrdi, on ih je naučio poslu), postale naprasno „poltroni“ i „neznalice“?" navode iz Opštine.

Dodaju kako Božoviću "priznaju" da je saopštio jednu istinitu tvrdnju: informaciju o svom zvanju - diplomirani psiholog.

"Dobro bi bilo da Božović „dobri domaćin“ objasni na osnovu koje stručne spreme je primljen na mjesto sekretara za informacione sisteme (IT) !? I zajedničke poslove? Kako Božović „dobri domaćin“, „savjesni, časni, pošteni, profesionalni“ objašnjava činjenicu da je nezakonito obavljao ove poslove, jer je očigledno da nije niti inženjer informacionih tehnologija niti pravnik. U tom periodu je uspio da od Opštine uzme i stan! Ove iste „poltronske“. Za radni staž od nepunih deset godina. Dakle, plata sedam, osam godina i stan - toliko je ukratko „dobri domaćin“ Božović koštao Opštinu Tivat. Za nikakav rezultat. No, to nije sve", zaključuje se u saopštenju Opštine Tivat.

Bonus video: