Organizatori: Biće protest, bez zadržavanja na trgu, imamo informaciju da bi moglo doći do nereda

Organizatori saopštili da imaju informacije da se planiraju akcije ugrožavanja bezbjednosti građana i kompromitovanja mirnog protesta, te da zbog toga neće biti organizovan ostanak na Trgu nezavisnosti
30755 pregleda 207 komentar(a)
Sa protesta održanog 3. marta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa protesta održanog 3. marta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.03.2019. 15:51h

Protest zakazan za 16. mart održaće se kako je i najavljeno, ali iz razloga bezbjednosti, odnosno, informacija da bi moglo doći do nereda, neće biti organizovati ostanak na Trgu nezavisnosti, saopšteno je iz građanskog pokreta Odupri se – 97.000.

Organizatori protesta su na posljednjem okupljanju najavili da se neće razilaziti sa trga dok ostavke ne podnesu predsjednik Milo Đukanović, premijer Duško Marković, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić, te generalni direktor RTCG-a Božidar Šundić i savjet Javnog servisa.

Ipak, na današnjoj konferenciji za medije, kazali su da imaju informacije da se planiraju akcije ugrožavanja bezbjednosti građana i kompromitovanja mirnog protesta, te da zbog toga neće biti organizovan ostanak na Trgu nezavisnosti.

"Nakon indicija koje smo dobili od kredibilnih izvora iz bezbjednosnih struktura da se planiraju akcije kompromitovanja i ugrožavana mirnog karaktera protesta, svjesni da takvi zabrinjavajući planovi mogu ugroziti bezbjednost građana, obavještavamo javnost da će se protest organizovati, kao što smo i rekli u subotu 16. marta u 18 sati, a da se iz razloga bezbjednosti neće organizovati ostanak na trgu, a da će o svakoj nardenoj aktivnosti javnost biti informisana narednih dana", saopštio je Džemal Perović.

On je naveo da organizatori neće dozvoliti da nešto što je planirano "u formalnim i neformalnim centrima moći", pretvori proteste u košmar.

Bonus video: