Organizatori protesta: Predlozi DF-a i SDP-a dobar put ka nastavku saradnje

"Neke stranke su već načelno podržale nacrt sporazuma. Jedino zajedničkim naporom možemo doći do dokumenta koji će biti prihvatljiv za sve", poručuju organizatori protesta Odupri se - 97.000
11471 pregleda 22 komentar(a)
Organizatori protesta Odupri se - 97.000, Foto: Luka Zeković
Organizatori protesta Odupri se - 97.000, Foto: Luka Zeković

Organizatori protesta Odupri se - 97000 saopštili su da su dobili od Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije predloge izmjena i dopuna nacrta “Sporazuma o budućnosti”.

Kako ocjenjuju to je dobar put ka nastavku saradnje u cilju razrješenja teške političke krize.

"Neke stranke su već načelno podržale nacrt sporazuma. Jedino zajedničkim naporom možemo doći do dokumenta koji će biti prihvatljiv za sve. U tom cilju, uputili smo poziv liderima parlamentarnih opozicionih partija da na zajedničkom sastanku koji će biti održan u srijedu, razriješimo preostale nedoumice. Uostalom, desetine hiljada građana poslale su sa ulica Podgorice nedvosmislenu poruku domaćoj i svjetskoj javnosti da su promjene u Crnoj Gori neizbježne i neodložne", zaključuje se u saopštenju organizatora protesta Odupri se - 97.000.

Socijaldemokratska partija (SDP) ranije danas dostavila je organizatorima protesta predlog tačaka iz dokumenta Sporazum za budućnost, za koje smatraju da su prihvatljive za svih 39 opoziconih poslanika kao i predstavnicima pokreta „Odupri se 97.000".

Juče je i Demokratski front (DF) poslao Predlog o zajedničkom djelovanju predstavnicima svih parlamentarnih opozicionih stranaka i opozicionim poslanicima "Dogovorimo se".

Bonus video: