Pajović: Skupili smo potpise, možemo sa svima koji su za NATO i EU

Istakao je da je Pozitivna Crna Gora, 27. januara ove godine podrškom Vladi Crne Gore tokom glasanja o povjerenju u parlamentu, spasila državu da ne dođe do političke, ekonomske i bezbjednosne krize
119 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 02.09.2016. 10:59h

Pozitivna Crna Gora je spremna za saomostalan nastup na oktobarskim izborima, ali će konačnu odluku o tome donijeti partijski organi, saopštio je lider te stranke, Darko Pajović. “Mi smo još prije mjesec saopštili da se spremamo za samostalan nastup na izborima. Mi smo odavno prikupili ne neophodnu kvotu potpisa, već mnogo više od predviđenog, ostalo je da to verifikuju stranački organi, tako da ćemo vidjeti”, rekao je Pajović na konferenciji za novinare. On je najavio da će partijski organi o načinu nastupa na izborima 16. oktobra odlučiti početkom sedmice. Prema njegovim riječima, Pozitivna neće sarađivati sa onim koji poništavaju crnogorsku nezavisnost, koji se protive prozapadnom kursu države i onima koji su protv Evrope i NATO-a. “Svi ostali su više nego dobrodošli. Vjerujem da treba svi da radimo na prosperitetnim, mirnim demokratskim promjenama, ali uz bitnu stavku - nema promjene prozapadnog kursa Crne Gore u budućnosti, nema revolucije, mijenjanja vlasti sa ulice, rušenja države Crne Gore, a ima itekako mirnih i demokrstaki političkih promjena koje su nam svima potrebne”, poručio je Pajović. Komentarišući odgađanje ratifikacije sporazuma o demarkaciji sa Kosovom, Pajović je kazao da je Crna Gora faktor mira i bezbjednosti u regionu i to će ostati i u budućnosti. “Imamo dobre međudržavne odnose sa svim zemljama u okruženju uključujući Kosovo i tako će biti u budućnosti i vjerujem da će sve ove stvari koji trenutno zaokupljaju pažnju javnosti biti riješene na obostrano zadovoljstvo i u interesu i jedne i druge države”, kazao je Pajović. Kako je rekao, on nema dilemu da će ova dešavanja pokvariti tradicionalno dobre odnose Crne Gore sa svim susjedima. Upitan da li će zakazati vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja da li je predsjednik države, Filip Vujanović prekršio Ustav, kao i o Predlogu izmjena zakona o igrama na sreću, Pajović je kazao da je to njegova zakonska obaveza. “Ukoliko su ispunjeni svi uslovi i sakupljen dovoljan broj potpisa moja je obaveza, kao predsjednika parlamenta, da zakažem sjednicu na onaj datum koji su predložili predlagači”, pojasnio je Pajović.

Đonović na čelu političkog savjeta

On je saopštio da je novi čelni čovjek političkog Savjeta Pozitivne Ranko Đonović.

Kako je naveo, Đonović će biti i na listi Pozitivne za predstojeće parlamentarne izbore. Pajović je rekao da su Đonović i njegovi partijski drugovi 90-ih godina u okviru Liberalnog saveza Crne Gore posijali sjeme crnogorske nezavisnosti, a i demokratije. “Sjeme nezavisnosti koje je sazrelo 2006. godine, a sjeme demokratije ćemo zajedno završuti i proces demokratizacije u Crnoj Gori”, rekao je Pajović. On je poručio da je Pozitivna teži da u periodu nakon izbore, kadrovski ojačani, ostvaruju zacrtane ciljeve. Đonović je rekao da je Politički savjet Pozitivne grupa građana koju on predstvlja i da su to ljudi koji su smatrali potrebnim da u ovom trenutku podrže tu partiju. “Političkei savjet Pozitivne su istaknuti pojedinici iz svih oblasti života koji će politički savjetovati, predlagati nove napredne stvari koje će Pozitivnoj biti od koristi", pojasnio je Đonović. Kako je dodao, u Pozitvnoj preoznaje progres i promjene u Crnoj Gori, ali poziticne promjene, a ne nikako promjene koje "ne znate ni čemu ni kako vode".

Bonus video: