Palmer: Nadamo se dogovoru i učešću opozicije na izborima

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan je naglasio da poslanici moraju u parlamentu zastupati interese građana koji su im dali povjerenje
2091 pregleda 7 komentar(a)
Palmer, Foto: Betaphoto
Palmer, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.09.2019. 20:26h

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan, Metju Palmer, kazao je kako se nada da vlast i opozicija mogu postići dogovor u susret parlamentarnim izborima naredne godine i da će opozicija biti u poziciji da na njima učestvuje.

Palmer je u intervjuu Televiziji Crne Gore naglasio da poslanici moraju u parlamentu zastupati interese građana koji su im dali povjerenje.

"Ja se nadam da se može postići napredak. Nažalost, opozicija ne učestvuje u radu parlamenta koji je temeljna institucija i reprezent demokratije", kazao je Palmer.

On smatra da je važno da partije koje izaberu glasači predstavljaju njihove interese u parlamentu, shvate tu odgovornost i da se vrate u parlament što je prije moguće.

Palmer je rekao da je saznao da su se opozicione stranke ili većina njih, danas sastale da razgovaraju o uslovima pod kojima će učestovati na narednim izborima.

"Nadamo se da će se Vlada i opozicija dogovoriti i da će opozicija biti u poziciji da učestvuje na izborima sljedećeg oktobra, i da će zauzeti mjesto koje joj pripada pored glasačkih kutija", poručio je Palmer.

Bonus video: