Pavlović: Porodica Đukanović na vrhu piramide korupcije, kriminala i krađe

Pavlović je kazao da ponašanje komunalne policije izgleda „kao da je iz Monti Pajtona“. „Oni se nešto oštre da narod koji se ovdje na najgrađanskiji način bori za ostvarenje elementarnih demokratskih prava, uklone, kao i šator i binu“
50 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.10.2015. 17:31h

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) bi, da su se sastali sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom, poručili da Crna Gora ne zaslužuje pozivnicu za NATO, kazao je poslanik tog saveza Koča Pavlović.

„Žao nam je što Stoltenberg nije došao ovdje na slobodnu teritoriju da se upozna sa onim što je stav većinskog dijela Crne Gore, stavovima DF-a koji je najjača parlamentarna opoziciona struktura u Crnoj Gori, a u poslednje vrijeme se može reći da je možda i najjača, najefikasnija i najmoćnija politička struktura na političkoj sceni Crne Gore“, kazao je Pavlović.

Stoltenbergu bi prenijeli da država, čija Vlada, kako je ocijenio Pavlović, nema unutrašnji ni spoljašnji kredibilitet, ne zaslužuje pozivnicu za NATO.

„Država u kojoj se kradu izbori, čiji je čelni čovjek Vlade jasno lociran u presudi njujorškog suda u slučaju afere Telekom kao neko ko je odgovoran za korupciju 7,2 miliona eura, u kojoj je ovakav problem sa korupcijom, u kojoj se diplomatskom poštom švercuju narkotici“, kazao je Pavlović.

Stoltenbergu bi, kako je dodao, rekli da on i NATO mogu pomoći da se naprave iskoraci koje od Crne Gore očekuje Evropska unija i Alijansa.

„Naša saznanja govore da je jedan od uslova, pomenut tokom zatvorenih razgovora sa crnogorskim zvaničnicima, taj da se raščisti afera Telekom, koju je presudio sud u Njujorku i u presudi je jasno konstatovana korupcija od 7,2 miliona eura, koja je, po svoj prilici, završila na računima šefa crnogorskog režima Mila Đukanovića“, rekao je Pavlović.

To je, rekao je Pavlović, prema saznanjima DF-a, naveden kao jedan od uslova da Crna Gora dobije pozitivno mišljenje ministarstkog savjeta NATO.

„Pozivam specijalnog tužioca Milivoja Katnića i vrhovnog državnog tužioca da pokažu profesionalnost i nepristrasnost i odmah procesuiraju dokumenta koja su im svojevremeno došla iz Amerike i čije prevođenje je završeno još u julu, da prestanu da zaobilaze one koji su na vrhu piramide korupcije, kriminala i krađe u Crnoj Gori, a to je porodica Đukanović“, kazao je on.

Pavlović je kazao da ponašanje komunalne policije izgleda „kao da je iz Monti Pajtona“. „Oni se nešto oštre da narod koji se ovdje na najgrađanskiji način bori za ostvarenje elementarnih demokratskih prava, uklone, kao i šator i binu“.

„Mi ostajemo na onom što smo govorili od samog početka, nećemo to dozvoliti“, rekao je on.

Kako je rekao, policija ima uvijek zakonsku mogućnost da skup prekine i zabrani.

„Ako misle da to urade, nek urade odmah i vidjeće na kakav će otpor naići, s jedne strane. S druge strane to će ih jasno deklarisati kao autokrate, kako govorimo od početka. S treće strane, to bi izazvalo ogromnu političku nestabilnost u Crnoj Gori“, kazao je Pavlović.

Pavlović je ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću poručio da ne ulazi u „igre DPS sa komunalnom policijom“.

Upitan da prokomentariše pečenje praseta sinoć ispred Skupštine, Pavlović je rekao da „ne bi ulazio u razmatranje jelovnika u kampu“.

On je kazao da je režimska medijska strategija sad postala vidljiva, a to je da se marginalizuje skup i dešavanje u kampu. „A da se odjednom, u medijskom smislu, beskrajno aktuelizuje to da li je neki od šatora prazan ili pun i šta se jede u kampu“.

Pavlović je saopštio da, ukoliko Ustavni sud u vezi sa normom izbornog zakona o prikupljanju potpisa podrške izbornim listama odluči onako kako pretpostavljaju da će odlučiti, prestaje validnost glasanja DF-a za taj zakon.

„I u toj situaciji režim može smatrati da povlačimo naše glasove koje smo svojevremeno dali za taj zakon“, kazao je Pavlović.

Bonus video: