Perović: Očekujemo dolazak većine potpisnika sporazuma

Sastanak pokreta “Odupri se” i opozicije zakazan za sjutra veče u hotelu “Nikić”
4786 pregleda 25 komentar(a)
Zvanične potvrde partija danas popodne: Perović, Foto: Filip Roganović
Zvanične potvrde partija danas popodne: Perović, Foto: Filip Roganović

Lider pokreta “Odupri se” Džemal Perović, rekao je da očekuje da će se većina potpisnika Sporazuma za budućnost odazvati pozivu za sjutrašnji sastanak, ali da će tek danas popodne dobiti zvanične potvrde partija.

“Uglavnom, očekujemo odziv većine potpisnika sporazuma, ako ne i svih 39 poslanika, što je malo teže...”, kazao je Perović “Vijestima”.

Za sada je svoje prisustvo na sastanku zvanično potvrdio Građanski pokret URA.

Iz pokreta „Odupri se“ pozvali su u subotu predstavnike svih opozicionih stranaka da se u srijedu sastanu i razgovaraju o budućim potezima.

“Zvaničnoj parlamentarnoj opoziciji poručujemo da se protiv zla kakvo je DPS ne možemo boriti zlom u sebi, te da će vam građani ponovo pružiti ruku za izvlačenje iz blata u kojem ste se nalazili prije početka protesta i potpisivanja ‘Sporazuma o budućnosti’, a u koje ste ponovo skliznuli. Očekujemo da ćete se svi odazvati na zajednički sastanak, jer je to u ovom trenutku najmanje što ste dužni građanima Crne Gore”, navodi se u zvaničnom pozivu partijama.

Iz Pokreta je saopšteno da je Sporazum o budućnosti javno obavezao sve potpisnike da će se zalagati za korjenite promjene političkog sistema koje prvenstveno treba da dovedu do smjene vlasti:

“Što je osnovni preduslov... da se prvi put u istoriji dese slobodni izbori u Crnoj Gori, bez pritisaka, ucjena, kupovine glasova, što do sada nije bio slučaj”.

Sporazum su 30. marta potpisali poslanici crnogorske opozicije i predstavnici pokreta “Odupri se” Džemal Perović, Dejan Pejović, Omer Šarkić, Demir Hodzić i Ratka Jovanović Vukotić.

Potpisnici tog dokumenta traže ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića i rukovodstva RTCG.

Bonus video: