Plaga: Crna Gora je i geografski dio Evrope, pregovarački proces se nastavlja

Plaga je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa
662 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Holandije u Podgorici Žila Arnoa Bešora Plaga i naveo da je uvjeren da će njegovo imenovanje doprinijeti intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje Crne Gore sa tom državom.

Tome će, kako je istakao Darmanović, dodatan podstrek pružiti i planirano otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je poželio uspješan mandat Plagu i naveo da je uvjeren da će njegovo imenovanje doprinijeti intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa Holandijom.

Plaga je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa.

Iz Ministarstva su kazali da je tokom sastanka bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u Evropskoj uniji.

“Na toj liniji naglašen je značaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama”, navodi se u saopštenju.

Plaga je kazao da je Crna Gora i geografski dio Evrope i da se pregovarački proces nastavlja.

“U tom kontekstu, pohvaljena je ekspertska pomoć Holandije u reformskim aktivnostima Crne Gore. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: